Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ο γραμματέας-πράκτορας ζητά αποφυλάκιση – Οι προκλητικοί ισχυρισμοί του

cebaceb1cf84ceb1cf83cebacebfcf80ceb5ceafceb1 cf83cf84ceb7 cf81cf8cceb4cebf cebf ceb3cf81ceb1cebccebcceb1cf84ceadceb1cf82 cf80cf81ceac
facebookKataskopos Rodos

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε την Τετάρτη ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου ζητώντας την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με περιοριστικούς όρους.

Αντίθετα ο 52χρονος μάγειρας δεν θα προσφύγει τελικά στο δικαστικό συμβούλιο.

Στην αίτησή του ο γραμματέας του τουρκικού προξενείου επαναλαμβάνει τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς ότι οι επαφές του με τον 52χρονο ναυτικό είχαν αποκλειστικά κοινωνικό χαρακτήρα λόγω της καταγωγής του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι μιλούσαν για οικογενειακά τους θέματα, για την μηχανοκίνηση και το φαγητό αλλά και για την… πανδημία του κορονοϊού.

Ο 35χρονος υποστηρίζει, ακόμη, ότι η όλη υπόθεση είναι κατασκευασμένη από ένα άτομο που προέβη σε ανώνυμη καταγγελία και τον 52χρονο ενώ ισχυρίζεται ότι υπήρξε παράβαση ελευθεριών και δικαιωμάτων του.

Διατείνεται ότι από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας αλλά και από την απολογία του συγκατηγορούμενού του δεν αποδεικνύεται η συμμετοχή του σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Υποστηρίζει ότι το μόνο που υφίσταται είναι μια «λανθασμένη» ερμηνεία των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε συνδυασμό με την «λανθασμένη» εικόνα που δίδεται από τα ΜΜΕ στην Ελληνική Επικράτεια.

Θεωρεί επίσης ότι η εμπλοκή του στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα όσα κατέθεσε εις βάρος του ο συγκατηγορούμενος του ενώπιον των αστυνομικών οργάνων ενώ ισχυρίζεται ότι τα ανεκάλεσε με το απολογητικό του υπόμνημα, την απολογία του και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους, ενώπιον της κ. Ανακρίτριας.

Σε ό,τι αφορά στην πρώτη δίωξη εις βάρος του τόνισε ότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι έχει κηρυχθεί, ούτε βέβαια και επίκειται πόλεμος με την Τουρκία.

Υποστηρίζει ότι κακώς θεωρείται ύποπτος φυγής τονίζοντας ότι έχει γνωστή διαμονή στη χώρα δεν έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του και κατά το παρελθόν δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος και δεν έχει κριθεί ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Υποστηρίζει ότι δεν προκύπτει ότι θέλει να φύγει στο εξωτερικό προσθέτοντας ότι αν ήθελε να διαφύγει θα ήταν ευχερές να το είχε πραγματοποιήσει, εντός των πέντε ημερών που μεσολάβησαν από την προσαγωγή του έως και την εμφάνισή του για απολογία.

Υποστηρίζει ότι υπήρξε απόλυτα συνεργάσιμος από τη στιγμή της εκκίνησης της εις βάρος του ποινικής προδικασίας και ότι δεν προκύπτει ότι εφόσον αφεθεί ελεύθερος, πρόκειται να διαπράξει κι άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η θέση του ως γενικού γραμματέως του Προξενείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Ρόδο, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται εκ των ουκ άνευ ως πολιτικό αντίβαρο σε αβάσιμες κατηγορίες προσώπων που θέλουν για άγνωστους λόγους να δημιουργήσουν ένταση μεταξύ των δύο χωρών!!

Επαναλαμβάνει εξάλλου ότι σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν επαρκεί η επιβολή περιοριστικών όρων, ώστε να εξασφαλιστεί η παρουσία του στην επ’ ακροατηρίω διαδικασία, τότε θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιβολής του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, τα έξοδα του οποίου θα καλύψει ο ίδιος.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Μέχρι τι ώρα θα λειτουργήσουν σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *