Κοινή ανάπτυξη πυραύλων κρουζ από Αυστραλία και ΗΠΑ

cebacebfceb9cebdceae ceb1cebdceaccf80cf84cf85cebeceb7 cf80cf85cf81ceb1cf8dcebbcf89cebd cebacf81cebfcf85ceb6 ceb1cf80cf8c ceb1cf85cf83
krouz

Υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ θα αναπτύξουν από κοινού Αυστραλία και ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια αντίδρασης απέναντι στην Κίνα και στη Ρωσία, οι οποίες αναπτύσσουν παρόμοια όπλα, όπως δήλωσε σήμερα η υπουργός Άμυνας Λίντα Ρέινολντς.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε τεχνολογικά προηγμένες αμυντικές ικανότητες, για να δώσουμε στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας περισσότερες επιλογές αποτροπής της επιθετικότητας κατά των συμφερόντων μας» ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Δεν αποκάλυψε το οικονομικό κόστος για την ανάπτυξη των πυραύλων ή το πότε θα είναι επιχειρησιακοί.

Η Αυστραλία έχει προβλέψει δαπάνη 9,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (6,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ) αυτή τη χρονιά για πυραυλικά συστήματα υψηλής ταχύτητας και μεγάλης ακτίνας δράσης, συμπεριλαμβανομένης και της υπερηχητικής έρευνας.

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι είναι ικανοί να διατηρούν ταχύτητες πτήσης που είναι μεγαλύτερες από το πενταπλάσιο της ταχύτητας του ήχου, ενώ ο συνδυασμός της υψηλής ταχύτητας, της δυνατότητας ελιγμών, αλλά και του ύψους, στο οποίο πετούν, καθιστούν δύσκολες την παρακολούθηση και την αναχαίτισή τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *