Κοραλία Χατζηγιαννάκη: Η 16χρονη που φτιάχνει μάσκες για γηροκομεία, νοσοκομεία και λιμενικό

cebacebfcf81ceb1cebbceafceb1 cf87ceb1cf84ceb6ceb7ceb3ceb9ceb1cebdcebdceaccebaceb7 ceb7 16cf87cf81cebfcebdceb7 cf80cebfcf85 cf86cf84ceb9
EYEfbtwWkAIqGyJ 1

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση τιμήθηκε η 16χρονη μαθήτρια, Κοραλία Χατζηγιαννάκη, δημιούργησε την οργάνωση «The Greek Mask Project» και εφοδιάζει με μάσκες γηροκομεία, νοσοκομεία, λιμενικό για την προστασία των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό.

Η Κοραλία Χατζηγιαννάκη μίλησε στην ΕΡΤ για την κοινωνική της δράση, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

«Εγώ, ως Κοραλία δεν μπορούσα να μην κάνω κάτι, ήθελα με κάποιον τρόπο να βοηθήσω, έτσι σχεδίασα αυτή τη μάσκα, με σκοπό να βοηθήσω αυτό το έργο στα νοσοκομεία», ανέφερε η 16χρονη.

Η αρχική της δωρεά ήταν 300 μάσκες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ μέχρι τώρα έχει προσφέρει πάνω από 2.000 σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας.

«Το βασικό κριτήριο είναι βοηθήσω και να εμψυχώσω τους ανθρώπους που είναι στην πρώτη γραμμή. Η πρώτη γραμμή αλλάζει, το καλοκαίρι, ήταν ο τουρισμός γι΄αυτό έδωσα κάποιες μάσκες στο μουσείο της Ακρόπολης, σε διάφορα ξενοδοχεία και στο αεροδρόμιο, τώρα προτεραιότητα έχουν τα νοσοκομεία», ανέφερε η 16χρονη.

Μάλιστα η πρωτοβουλία της έφηβης τιμήθηκε τον περασμένο Μάιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

[embedded content]

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *