Κοροναϊός : Θετικοί στον ιό δύο εργαζόμενοι στη Βουλή

cebacebfcf81cebfcebdceb1cf8acf8ccf82 ceb8ceb5cf84ceb9cebacebfceaf cf83cf84cebfcebd ceb9cf8c ceb4cf8dcebf ceb5cf81ceb3ceb1ceb6cf8ccebc
ImgSrc 17 8

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε εργαζόμενους, από το ιστορικό των οποίων πιθανολογείται ότι η επιμόλυνση τους έγινε σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος.

Ειδικότερα, το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος στη Βουλή, σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε κτίριο εκτός Μεγάρου, που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Σάββατο διαπιστώθηκε θετική ακόμη μια υπάλληλος του Κοινοβουλίου, με οικογενειακή σχεση με το προηγούμενο κρούσμα (επίσης εργαζόμενη σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Αντίστοιχα δόθηκαν οδηγίες και στις υπόλοιπες 9 χαμηλού κινδύνου επαφές. Να επισημανθεί ότι όλες οι επαφές είχαν ελεγχθεί κατά το διάστημα 13-15/10 με PCR κατά τον προληπτικό έλεγχο στην Βουλή και ήταν αρνητικοί.

Σήμερα Κυριακή, διενεργήθηκε σε όλες τις επαφές rapid test αντιγόνου για νέο κοροναϊό, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν επίσης αρνητικό για όλους. Συμπληρωματικά προγραμματίζεται επαναληπτικός έλεγχος με PCR την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ.

Επιπλέον διενεργήθηκε απολύμανση στο περιφερειακό κτήριο της Βουλής, στο οποίο εργαζόταν το δεύτερο κρούσμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *