Κορονοϊός: Αγωνία για τη νέα «μετάλλαξη» στην Ελλάδα – Πολύ μεταδοτικό το νέο στέλεχος

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb1ceb3cf89cebdceafceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7 cebdceadceb1 cebcceb5cf84ceaccebbcebbceb1cebe
facebooktest covid

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο CNN Greece ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών Δημήτρης Θάνος, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά μεταδοτικό στέλεχος, τα οποίο διατηρεί τη βρετανική μετάλλαξη αλλά είναι ανθεκτικότερο σε αντισώματα.

«Απαιτείται μεγάλη προσοχή επομένως», όπως σημειώνει ο κ. Θάνος, συστήνοντας να φοράμε διαρκώς τη μάσκα μας.

Όσον αφορά την προστασία μας από τον εμβολιασμό, ο κ. Θάνος, υπογραμμίζει ότι όλα τα εμβόλια κατά της COVID – 19 καλύπτουν τη βρετανική μετάλλαξη, ωστόσο η αντίδραση των εμβολίων στις άλλες δύο μεταλλάξεις, είναι πολύ μικρότερη.

Σε ερώτηση πώς βλέπει τις επόμενες ημέρες να εξελίσσονται με αφορμή το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος, ο κ. Θάνος, αναφέρει ότι σίγουρα απαιτούνται περισσότερες αναλύσεις στον πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Αθήνα: Eντοπίστηκε κρούσμα με συνδυασμό μεταλλάξεων

Όπως μετέδωσε το ΣΚΑΪ, εντοπίστηκε στην Αθήνα κρούσμα κορονοϊού με το συνδυασμό της βρετανικής μετάλλαξης και μιας μετάλλαξης που εντοπίζεται και στο νοτιοαφρικανικό και στο βραζιλιάνικο στέλεχος.

Το κρούσμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν ποια είναι ακριβώς η επικινδυνότητά του. Θεωρείται ωστόσο βέβαιο ότι θα είναι πιο μεταδοτικό όπως και η βρετανική μετάλλαξη ενώ είναι πιθανό να είναι και πιο ανθεκτικό στα αντισώματα όπως το νοτιοαφρικανικό και το βραζιλιάνικο στέλεχος.

Στην Ελλάδα έχουν εντοπιστεί 2.589 κρούσματα με μεταλλάξεις κορονοϊού. Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών διεξάγει ελέγχους σε παλαιότερα δείγματα διαπίστωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη βρίσκεται στη χώρα μας από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2020.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – «Βόμβα» Σαρηγιάννη στο Newsbomb.gr: Έρχεται «τσουνάμι» – 9.000 κρούσματα μέχρι το Μάιο

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.