Κορονοϊός: Αισιόδοξα νέα για την Ελλάδα – Η πρόβλεψη για θανάτους και κρούσματα έως τις 8 Μαΐου

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb1ceb9cf83ceb9cf8cceb4cebfcebeceb1 cebdceadceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb7cebd ceb5cebbcebbceacceb4

Κορονοϊός: Πτώση των αριθμών των κρουσμάτων και των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα «βλέπουν» τα στατιστικά μοντέλα του European Forecast Hub, μιας πρωτοβουλίας του Eυρωπαϊκού Kέντρου Pρόληψης και Eλέγχου Νοσημάτων (ECDC), με τη στήριξη του Κέντρου Μαθηματικής Απεικόνισης Λοιμωδών Νόσων (CMMID) στο London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Το European Forecast Hub συλλέγει εβδομαδιαίως βραχυπρόθεσμες προγνώσεις από επιστημονικές ομάδες σε όλο τον κόσμο, για να προβλέψει τον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από κορονοϊό με ορίζοντα τεσσάρων εβδομάδων σε 32 χώρες.

Τα στοιχεία συνδυάζονται σε έναν σύνθετο δείκτη αλλά παρουσιάζονται και οι μεμονωμένες προγνώσεις.

Ο σύνθετος δείκτης αποτυπώνει εύρος κρουσμάτων αλλά δείχνει και σταδιακή αποκλιμάκωση, ως πρόγνωση. Από τα 18.286 κρούσματα στις 24 Απριλίου «βλέπει» 17.134 την 1η Μαΐου, μειωμένα δηλαδή κατά 1.152.

Η κατάσταση θα βελτιωθεί περαιτέρω την αμέσως επόμενη εβδομάδα του Πασχα, έως τις 8 Μαΐου, οπότε και προβλέπονται 16.220 κρούσματα.

europeanhub

Ανάλογη είναι η εικόνα στο μέτωπο των θανάτων. Την περίοδο έως την 1η Μαΐου η σύνθετη πρόγνωση τοποθετεί τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα σε 533, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν 553. Οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές αναμένεται να πέσουν περαιτέρω έως τις 8 Μαΐου στις 514.

Σημειώνεται ότι όπως ισχύει με όλα τα μοντέλα, οι προβλέψεις δεν μπορούν να είναι απόλυτα ακριβείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υπόθεση Φουρθιώτη: Το σακίδιο που «έκαψε» τους ποινικούς και η έρευνα στο λάπτοπ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *