Κορονοϊός: Αυτό είναι το πρώτο σποτ για τον εμβολιασμό – Ανοίγει τη Δευτέρα η ηλεκτρονική πλατφόρμα

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb1cf85cf84cf8c ceb5ceafcebdceb1ceb9 cf84cebf cf80cf81cf8ecf84cebf cf83cf80cebfcf84 ceb3ceb9ceb1
facebookembolio 4

To πρώτο σποτ για τη διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Πρεμιέρα αύριο Δευτέρα (11/1) κάνει η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς -για τον γενικό πληθυσμό- με την πρώτη ηλικιακή ομάδα να είναι οι άνω των 85 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πύλη emvolio.gov.gr ώστε να κλείσουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό.

Περίπου 60.000 υπερήλικες, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση, αναμένεται να λάβουν σχετικό μήνυμα (SMS) για ραντεβού για εμβολιασμό τους.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού τόσο μέσω ΚΕΠ όσο και φαρμακείων, ενώ σημειώνεται ότι εάν η ημερομηνία ή το κέντρο που προτείνεται δεν εξυπηρετεί τον πολίτη, έχει δικαίωμα αλλαγής του ραντεβού για μία φορά.

To πρώτο σποτ για τη διαδικασία του εμβολιασμού στην Ελλάδα έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σε διευκρινήσεις που αφορούν το εθνικό σχέδιο εμβολισμού προχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμβολιάσει το 0,33% μέσα σε 13 μέρες, σημειώνοντας ότι μόλις 7 χώρες παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει το 1%.

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν για τον Ιανουάριο συνολικά 424.624 δόσεις εμβολίων, τονίζοντας ότι η δυνατότητα εμβολιασμού δεν θα παραμείνει στις 8.000 ημερησίως καθόλη τη διάρκεια του 2021, αλλά αντιθέτως η χώρα θα φτάσει τους 17.500.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, «η δυνατότητα εμβολιασμού δεν θα παραμείνει στις 8.000 ημερησίως καθόλη τη διάρκεια του 2021», αλλά η χώρα αναμένεται να φτάσει τα 17.500 εμβόλια ημερησίως στο άμεσο μέλλον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φθιώτιδα: Τον έσφαξε σε ζωντανή μετάδοση – Άφαντος ο δολοφόνος

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *