Κορονοϊός: «Βόμβα» από επιστήμονες – Πρέπει να εμβολιαστούν σκύλοι και γάτες κατά του ιού

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb2cf8ccebcceb2ceb1 ceb1cf80cf8c ceb5cf80ceb9cf83cf84ceaecebccebfcebdceb5cf82

cat

cat

Κορονοϊός: «Βόμβα» από επιστήμονες – Πρέπει να εμβολιαστούν σκύλοι και γάτες κατά του ιού

Επιστήμονες επισημαίνουν πως σκυλιά και γάτες αντιπροσωπεύουν «σημαντική μακροχρόνια απειλή» για μετάδοση του κορονοϊού στον άνθρωπο και μπορεί να χρειαστούν κι αυτά τελικά εμβολιασμό στο μέλλον.

Η ερευνητική ομάδα ισχυρίζεται πως τα κατοικίδια μπορούν να προσβληθούν από τον κορονοϊό, ο οποίος συνεχίζει να μεταλλάσσεται και σε αυτά.
«Δεν είναι αδιανόητο ότι ο εμβολιασμός κάποιων κατοικίδιων ειδών μπορεί να γίνει απαραίτητος ώστε να περιορίσουμε τη διασπορά της μόλυνσης», λένε χαρακτηριστικά οι ερευνητές του University of East Anglia και του Πανεπιστημίου της Μινεσότα σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Virulence».

Υποδεικνύουν μάλιστα την περσινή περιπέτεια με τα βιζόν, όπου εκατομμύρια ζώα θανατώθηκαν γιατί βρέθηκε πως συμβάλλουν στην εξάπλωση του κορονοϊού.

«Βγάζει νόημα να αναπτύξουμε εμβόλια για κατοικίδια», τονίζει ο ακαδημαϊκός Cock van Oosterhout, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο». Ο καθηγητής αποκάλυψε μάλιστα πως οι Ρώσοι έχουν ήδη αρχίσει να δημιουργούν ένα τέτοιο εμβόλιο.

«Οι γάτες είναι ασυμπτωματικές, αλλά προσβάλλονται από κορονοϊό και μπορούν να τον μεταδώσουν στον άνθρωπο», παρατηρεί και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Kevin Tyler.

Πηγή : newsbeast.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *