Κορονοϊός: Δέκα χώρες θα εγκρίνουν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb4ceadcebaceb1 cf87cf8ecf81ceb5cf82 ceb8ceb1 ceb5ceb3cebacf81ceafcebdcebfcf85cebd cf84cebf cf81
AP 20224531689874

Περίπου δέκα χώρες θα εγκρίνουν το εμβόλιο Sputnik-V έως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (Russian Direct Investment Fund-RDIF), Κιρίλ Νμτίτριεφ, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες το ενέκριναν δύο χώρες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Ν. Γκαμαλέι», το οποίο ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αιτήσεις για την απόκτηση 1,2 δισεκατομμυρίων δόσεων του Sputnik-V έχουν υποβάλει περισσότερες από 50 χώρες.

Παράλληλα, η ινδική φαρμακευτική εταιρεία Dr. Reddy’s Laboratories παρουσίασε τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίουστην αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή της χώρας (Data and Safety Monitoring Board), αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

Στο ίδιο κείμενο που αναδημοσιεύει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή, αφότου μελέτησε τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών απεφάνθη ότι το ρωσικό εμβόλιο ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ασφαλείας της Ινδίας και συνέστησε την συνέχιση των κλινικών δοκιμών χωρίς περαιτέρω αλλαγές.

Μετά την εξέλιξη αυτή, τα στοιχεία των κλινικών δοκιμών εστάλησαν στον γενικό ελεγκτή φαρμακευτικών σκευασμάτων της Ινδίας για να εγκρίνει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

«Τα αποτελέσματα της δεύτερης φάσης των κλινικών δοκιμών στην Ινδία έδειξαν υψηλό βαθμό ασφαλείας (του εμβολίου). Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθησή μας για την ασφάλεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία προστίθεται ότι «αυτές οι κλινικές δοκιμές θα αποτελέσουν την γέφυρα για την ευρείας κλίμακας τρίτη φάση στην οποία θα συμμετάσχουν 31.000 εθελοντές».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *