Κορονοϊός – Εφιαλτική πρόβλεψη Τζανάκη στο Newsbomb.gr: 2.400 κρούσματα μέχρι το Μάρτιο

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb5cf86ceb9ceb1cebbcf84ceb9cebaceae cf80cf81cf8cceb2cebbceb5cf88ceb7 cf84ceb6ceb1cebdceac
facebooklockdown

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σοκ προκαλεί η πρόβλεψη του καθηγητή Νίκου Τζανάκη ότι μέχρι τον Μάρτιο στην χώρα μας τα ημερήσια κρούσματα θα ανέρχονται στα 2.400 – 2.500 σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής, την επόμενη Κυριακή, τα κρούσματα θα φτάσουν περίπου τα 1.400 και θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι και τον Μάρτιο που θα δούμε αριθμούς γύρω στα 2.500.

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στο σύστημα υγείας, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι η πίεση θα είναι μεγάλη αλλά αν παραμείνουμε σε αυτούς τους αριθμούς θα αντέξει οριακά.

Όσον αφορά τις μεταλλάξεις ο ίδιος τόνισε ότι δεν αντικατοπτρίζονται καλά στο μοντέλο και είναι ένας παράγοντας που μπορεί να διαψεύσει το μοντέλο και να είναι χειρότερη η εικόνα, αλλά αν ληφθούν μέτρα μπορεί να ανατραπεί.

Σε σχέση με τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ανέφερε ότι είναι υπέρ των μέτρων που δεν θα επιβαρύνουν παραπάνω την οικονομία και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει γι’ αυτά.

«Καλό θα είναι να κλείσουν τα σχολεία»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ανέφερε – μιλώντας στο Mega – την εκτίμησή του ότι τα κρούσματα θα έχουν φτάσει τα 1.800 μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ειδικά για την ηλικιακή ομάδα 0-14 υποστήριξε πως οι αναλύσεις δείχνουν μια σαφή σχέση με το κλείσιμο και το άνοιγμα των σχολείων.

Με το επιχείρημα, δε, ότι το κλείσιμο των σχολείων μπορεί να αντικατασταθεί από την τηλεκπαίδευση και πως ένα τέτοιο μέτρο δε θα έχει σοβαρή επίπτωση στην οικονομία της χώρας, ο κ. Τζανάκης εξέφρασε την άποψη, μιλώντας στο MEGA, πως τα σχολεία είναι καλό να κλείσουν.

Συμφωνώντας ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, είπε πως τα δημοτικά σχολεία λειτουργούν σαν πολλαπλασιαστής της διασποράς των κρουσμάτων και πως με την πορεία έως τώρα, ενδέχεται να κλείσουν προς το τέλος Φεβρουαρίου.

«Μπορούμε να πέτυχουμε χαμηλά επίπεδα διασποράς σε συντομότερο lockdown, τύπου Απριλίου, αν το εφαρμόσουμε αυστηρά», δήλωσε.

«Θα πρέπει να ανεχτούμε μια ελέγξιμη κατάσταση στην επιδημία ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας», είπε ο κ. Τζανάκης και κατέληξε πως «δεν μπορούμε να μηδενίσουμε την πανδημία, πρέπει να την ελέγξουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρκουμανέας: Δεν αποκλείεται ολικό lockdown – Θα επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *