Κορονοϊός – ΗΠΑ: Απαραίτητη η προστατευτική μάσκα στα σχολεία, διαμηνύει ο Λευκός Οίκος

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb7cf80ceb1 ceb1cf80ceb1cf81ceb1ceafcf84ceb7cf84ceb7 ceb7 cf80cf81cebfcf83cf84ceb1cf84ceb5cf85
facebookmaska

Πολλές πολιτείες των ΗΠΑ αίρουν το μέτρο της προστατευτικής μάσκας που ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα

Οι σπουδαστές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκες στις σχολικές αίθουσες για να αποτρέψουν τη διάδοση της Covid-19 στα σχολεία, μολονότι πολλές Πολιτείες αίρουν αυτό το μέτρο που ήταν υποχρεωτικό μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος κατανοεί ότι «πρέπει να είμαστε ευέλικτοι» με τις μάσκες, είπε η εκπρόσωπος Τζεν Ψάκι. Επί του παρόντος, εξετάζονται τα δεδομένα για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να γίνουν αλλαγές, καθώς σε πολλές Πολιτείες καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους. Προς το παρόν ωστόσο, η οδηγία που συστήνει ο Λευκός Οίκος είναι ότι οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα σε κλειστούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των σχολείων, στις περιοχές όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα, πρόσθεσε.

«Συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε τις τοπικές ηγεσίες, είτε πρόκειται για κυβερνήτες ή για άλλους, να λαμβάνουν αποφάσεις βασιζόμενες στην επιστήμη και τα δεδομένα για το τι συμβαίνει στην κοινότητά τους», τόνισε η Ψάκι. Υπενθύμισε ότι αυτή είναι και η οδηγία των Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), ότι δηλαδή η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κλειστούς χώρους σε περιοχές υψηλής μεταδοτικότητας, κάτι που περιλαμβάνει όλες τις Πολιτείες.

Περισσότεροι από 900.000 Αμερικανοί έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19. Το τελευταίο επταήμερο καταγράφονται πάνω από 2.000 θάνατοι σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.