Κορονοϊός: Η ΕΕ διερευνά πιθανές νέες παρενέργειες των εμβολίων mRNA

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb7 ceb5ceb5 ceb4ceb9ceb5cf81ceb5cf85cebdceac cf80ceb9ceb8ceb1cebdceadcf82 cebdceadceb5cf82 cf80
facebookembolia parenergeies mrna 12 8

Διερευνώνται τρεις πιθανές νέες παρενέργειες των εμβολίων των Pfizer και Moderna για τον κορονοϊό.

Τρεις νέες καταστάσεις/ αντιδράσεις που έχουν αναφερθεί από μικρό αριθμό ατόμων μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια mRNA των Pfizer και Moderna διερευνώνται προκειμένου να αξιολογηθεί εάν αποτελούν πιθανές παρενέργειες, ανέφερε ο ΕΜΑ.

Το πολύμορφο ερύθημα (μια μορφή αλλεργικής αντίδρασης στο δέρμα), η σπειραματονεφρίτιδα (φλεγμονή στα νεφρά) και το νεφρωσικό σύνδρομο (νεφρική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από μεγάλες απώλειες πρωτεϊνών) διερευνώνταν από την επιτροπή ασφαλείας του ΕΜΑ. Όπως αναφέρει το Reuters, οι Pfizer και Moderna δεν έχουν προβεί σε σχόλια.

Πάνω από 43,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου Spikevax της Moderna είχαν χορηγηθεί στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ως τις 29 Ιουλίου, ανέφερε ο ΕΜΑ, και πάνω από 330 εκατ. του Comirnaty των Pfizer/ BioNTech.

Τον προηγούμενο μήνα ο ΕΜΑ είχε βρει πιθανή σύνδεση μεταξύ πολύ σπάνιων περιστατικών φλεγμονής στην καρδιά και εμβολίων mRNA. Ωστόσο τόσο ο ΕΜΑ όσο και ο ΠΟΥ υπογραμμίζουν πως τα οφέλη από αυτά τα εμβόλια είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το πόσα από τα νέα αυτά περιστατικά έχουν καταγραφεί, μα ο ΕΜΑ ανέφερε πως έχουν ζητηθεί περισσότερα δεδομένα από τις εταιρείες.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης στο Newsbomb.gr: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown – Η μετάλλαξη Δέλτα θέλει κοινή λογική

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *