Κορονοϊός: Η Χιροσίμα ξεκινά εκστρατεία διενέργειας τεστ μεγάλης κλίμακας

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb7 cf87ceb9cf81cebfcf83ceafcebcceb1 cebeceb5cebaceb9cebdceac ceb5cebacf83cf84cf81ceb1cf84ceb5
AP 20219401770368

Το διαμέρισμα της Χιροσίμα (δυτική Ιαπωνία) ετοιμάζεται να ξεκινήσει στην ομώνυμη μητρόπολη την πρώτη εκστρατεία τεστ κορονοϊού σε μεγάλη κλίμακα, με στόχο 800.000 κατοίκους, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

«Θέλουμε να ταυτοποιήσουμε τα θετικά περιστατικά αρκετά νωρίς προκειμένου να αποτρέψουμε την [περαιτέρω] εξάπλωση του ιού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Καζουχίρο Σάιτο, αξιωματούχος του διαμερίσματος.

Διευκρίνισε πως τα τεστ θα διενεργηθούν σε εθελοντές που κατοικούν ή εργάζονται σε ορισμένες συνοικίες της πόλης της Χιροσίμα, που αριθμεί περίπου 1,2 εκατ. κατοίκους.

‘Εντεκα διαμερίσματα στην Ιαπωνία, στα οποία δεν περιλαμβάνεται εκείνο της Χιροσίμα, έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς η Ιαπωνία περνάει το χειρότερο κύμα μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων που παρατηρήθηκαν τον Δεκέμβριο στην πόλη της Χιροσίμα «ήταν σε ένα επίπεδο που θα μπορούσε να απαιτήσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης», εκτίμησε ο κυβερνήτης του διαμερίσματος Χιντέχικο Γιουζάκι, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Chugoku Shimbun.

Η Ιαπωνία επικρίνεται μερικές φορές για τη στρατηγική της που περιλαμβάνει περιορισμένο αριθμό τεστ αντίθετα με τα μαζικά τεστ που διενεργούνται σε άλλες πόλεις.

Οι ιαπωνικές υγειονομικές αρχές υποστηρίζουν πως τα στοχευμένα τεστ, μαζί με τον εντοπισμό των επαφών, είναι μια πιο αποτελεσματική μέθοδος.

Η Ιαπωνία έχει πληγεί σχετικά πολύ λιγότερο από την πανδημία σε σύγκριση με πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, με περίπου 4.100 θανάτους από την COVID-19 να έχουν καταγραφεί εδώ και έναν χρόνο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *