Κορονοϊός – Ινστιτούτο Ρόμπερτ Kox: Ανησυχία για την εξάπλωση του ιού σε παιδιά και νέους

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb9cebdcf83cf84ceb9cf84cebfcf8dcf84cebf cf81cf8ccebccf80ceb5cf81cf84 kox ceb1cebdceb7cf83cf85
facebookkoronoios 8

Σύμφωνα με τα στοιχεία τα νέα κρούσματα, αυξάνονται ειδικότερα σε παιδιά και εφήβους

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανησυχεί για την αυξανόμενη εξάπλωση του κορονοϊού σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία. Το RKI συνιστά την εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας από την Covid-19 εκτός των σχολικών κτιρίων ώστε να αποτραπεί τυχόν μετάδοση στις εγκαταστάσεις όπου φοιτούν οι μαθητές.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων Covid-19 αυξάνεται πάλι σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά ιδιαίτερα έντονα σε παιδιά και εφήβους. Από την τελευταία αυτή ηλικιακή ομάδα προέρχονται όλο και περισσότερο μεταδόσεις του ιού. Στην ηλικιακή ομάδα άνω των 80 ετών συνεχίζεται η τάση για μείωση των κρουσμάτων, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες», αναφέρει το σημερινό ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

«Στην πλειονότητα των κρουσμάτων, ο τόπος της λοίμωξης δεν είναι γνωστός. Τα κρούσματα εμφανίζονται σήμερα ιδιαίτερα στα νοικοκυριά, αλλά όλο και περισσότερο σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και στο επαγγελματικό περιβάλλον. Αντίθετα, ο αριθμός των κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας έχει μειωθεί», συνεχίζει η έκθεση του RKI.

«Για να μπορέσουμε να εγγυηθούμε τη συνεχή λειτουργία των παιδικών σταθμών και των σχολείων, απαιτείται η εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων. Η είσοδος του SARS-CoV-2 στις εγκαταστάσεις τους πρέπει να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο», τονίζεται.

«Το RKI συνιστά στις οικογένειες και τους εργαζόμενους να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο μόλυνσης εκτός του παιδικού σταθμού ή του σχολείου τηρώντας τους κανόνες για τις αποστάσεις και την υγιεινή. Ζητεί επίσης από τους πολίτες εάν έχουν συμπτώματα ασθένειας να μείνουν στο σπίτι για πέντε έως επτά ημέρες. Εάν υπάρξουν συμπτώματα σε μία ή περισσότερες ομάδες παιδιών, πρέπει να εξεταστεί το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων όπου φοιτούν».

Τέλος, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, «σε ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια καταγράφεται αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μετά από μια “φάση ηρεμίας”. Επίσης αυξάνεται και πάλι το ποσοστό των θετικών διαγνωστικών τεστ, το οποίο τώρα υπερβαίνει το 9%».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Πότε ανοίγουν τα Λύκεια – Οι ανακοινώσεις Κεραμέως

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *