Κορονοϊός: Ούτε σήμερα πήγαν σχολείο τα παιδιά στην Ανθήλη

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cebfcf8dcf84ceb5 cf83ceaecebcceb5cf81ceb1 cf80ceaeceb3ceb1cebd cf83cf87cebfcebbceb5ceafcebf cf84
facebookanthili

Φοβούνται οι γονείς από το επιδημιολογικό φορτίο που εξακολουθεί να παρουσιάζει η περιοχή.

Κανένα παιδί δεν πήγε το πρωί της Τρίτης (12/1) σχολείο στην Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων, τόσο στο δημοτικό όσο και στο νηπιαγωγείο.

Οι γονείς επιμένουν να επιλέγουν την ασφάλεια του σπιτιού τους, από τη στιγμή που το ίδιο το κράτος έχει χαρακτηρίσει την περιοχή τους επικίνδυνη και την έχει θέσει σε σκληρτό lockdown.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μάριος Μπούτσης ξεκαθαρίζει στο LamiaReport ότι δεν πρόκειται για μια απόφαση συλλόγου, αλλά για απόφαση ατομικά κάθε γονέα να μη στείλει το παιδί ή τα παιδιά του σχολείου, για το φόβο του κορωνοϊού.

«Κανένας σύλλογος και καμιά απόφαση δε θα μπορούσε να κρατήσει τα παιδιά μακριά από το σχολείο ούτε αντίστοιχα να τα ξαναφέρει στην τάξη, αν ατομικά ο κάθε γονιός δεν αναγνώριζε τι είναι σωστό και τι επικίνδυνο για το παιδί του και την οικογένειά του. Στην Ανθήλη έχουμε δύο αντικρουόμενες αποφάσεις. Από τη μία σκληρό lockdown και από την άλλη άνοιγμα των σχολείων. Όσο κι αν μου λένε ότι είναι ασφαλές το περιβάλλον, προσωπικά εγώ δεν στέλνω το παιδί μου σχολείο πριν υποχωρήσει το επιδημιολογικό φορτίο».

Τα παραπάνω λόγια του κ. Μπούτση έρχονται σε μια στιγμή που για να κυκλοφορήσουν στο χωριό τους χρειάζονται μονίμως τα sms και σε ορισμένες περιπτώσεις έγγραφα που να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους και τις ασχολίες τους. Και κάπου εκεί τους λένε ότι το να πάνε τα παιδιά σχολείο και να συναναστραφούν με παιδιά άλλων οικογενειών και εκπαιδευτικούς και οι ίδιοι οι γονείς να συγχρωτιστούν αναπόφευκτα μεταξύ τους, κατά την προσέλευση ή την αποχώρηση, δεν αποτελεί κίνδυνο όταν βρίσκονται σε μια περιοχή, που με απόφαση άλλου υπουργείου, έχει χαρακτηριστεί «κόκκινη».

Πηγή: lamiareport.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα καταστημάτων: Η εισήγηση για 18/01, οι φόβοι των λοιμωξιολόγων και η απόφαση Μητσοτάκη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα…