Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Ίσως να μπορέσουμε να χαμογελάσουμε κάτω από την μάσκα μας

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf80ceb1cf80ceb1ceb5cf85ceb1ceb3ceb3ceadcebbcebfcf85 ceafcf83cf89cf82 cebdceb1 cebccf80cebfcf81
facebookvana papaevaggelou

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως λόγω χειμώνα είναι δύσκολο να συμπιεστεί η πανδημία ωστόσο σε σύνολο επικράτειας παραμένει σταθερός ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με εξαίρεση την Αττική όπου παρατηρείται μικρή αύξηση.

Τα κρούσματα κορoνοϊού παραμένουν σταθερά σε όλη την επικράτεια ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ενώ παράλληλα, η Αττική παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων με τον συνολικό αριθμό των ενεργών μολύνσεων να αξίζει τις 2.500 μολύνσεις. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν σήμερα είναι 187, με την Θεσσαλονίκη να παραμένει στην δεύτερη θέση με 77 νέες μολύνσεις.

«Μας απασχολεί ο κεντρικός τομέας Αθηνών και η Δυτική Αττική» σημείωσε η καθηγήτρια, ενώ ανέφερε ότι ο δείκτης αναπαραγωγής Rt είναι 0.91, και στη Βόρεια Ελλάδα είναι «σημαντικά χαμηλότερος».

«Ίσως να μπορούμε να χαμογελάσουμε κάτω από τη μάσκα μας, αφού τα δεδομένα είναι σταθερά. Δυο εβδομάδες μετά την πρωτοχρονιά δεν είδαμε κάποια αύξηση των κρουσμάτων και ασθενών. Δεν επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *