Κορονοϊός: Πλήρη άρση μέτρων μελετά η κυβέρνηση – «Κατάθεση όπλων» λέει ο Καπραβέλος στο Newsbomb.gr

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf80cebbceaecf81ceb7 ceaccf81cf83ceb7 cebcceadcf84cf81cf89cebd cebcceb5cebbceb5cf84ceac ceb7 ceba
facebookkoronoios

Κορονοϊός: Το επόμενο διάστημα και έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να δούμε την πρώτη άρση περιορισμού που θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους – Τι λέει στο Newsbomb.gr ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος για το ενδεχόμενο άρσης των περιορισμών  

Προς σταδιακή άρση των λίγων μέτρων που έχουν απομείνει προσανατολίζεται η κυβέρνηση με τελικό ορίζοντα τον Μάρτιο, όπου βάσει του σχεδιασμού και της υφιστάμενης πορείας της πανδημίας το πιθανότερο είναι να μην υπάρχει κανένα περιοριστικό μέτρο, πλην της χρήσης μάσκας, που θα μας συνοδεύει για καιρό, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Για το ενδεχόμενο αυτό μίλησε στο Newsbomb.gr, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Σύμφωνα με τον ίδιο: «μια τέτοια απόφαση θα ισοδυναμεί με κατάθεση των όπλων. Χωρίς μέτρα μένουμε γυμνοί μπροστά σε έναν θανατηφόρο ιό και οι συνέπειες θα είναι τραγικές τόσο για τους πολίτες όσο και για το σύστημα υγείας».

Η τάση αυτή, της άρσης των περιορισμών και της επιστροφής στην κανονική ζωή, καταγράφεται ήδη σε όλη την Ευρώπη, όπως φάνηκε και από τη χθεσινή κοινή διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λαμβάνει χώρα στη Λυών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» σε όλες τις συζητήσεις κυριάρχησε η άποψη πως η άρση των μέτρων είναι πλέον επιβεβλημένη, με τους υπουργούς Υγείας των κρατών – μελών να κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Το επόμενο διάστημα και έως το τέλος Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να δούμε την πρώτη άρση περιορισμού που θα αφορά είτε τη χωρητικότητα στα μαγαζιά είτε τους καθήμενους. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως δεν είναι πιθανόν να δούμε ταυτόχρονα και τις δύο άρσεις, αλλά είτε τη μια είτε την άλλη.

Στις αρχές Μαρτίου πάντως, δεν αποκλείεται να μην ισχύει κανένας περιορισμός. Δεδομένο όμως πρέπει να είναι θεωρείται πως το τελευταίο μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση είναι η απαγόρευση και φέτος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παυλάκης: Χάσαμε τον πόλεμο με τον κορoνοϊό – «Παράδοση άνευ όρων» η χαλάρωση των μέτρων

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: «Να «θυσιάσουμε» τις Αποκριές για να έχουμε ένα κανονικό Πάσχα»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.