Κορονοϊός: Ποινική δίωξη στους 14 αρνητές που έκαναν διαμαρτυρία στο Σύνταγμα

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf80cebfceb9cebdceb9cebaceae ceb4ceafcf89cebeceb7 cf83cf84cebfcf85cf82 14 ceb1cf81cebdceb7cf84cead
facebookdikastirio

Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν.  

Νέες διώξεις για παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αφού παρά την αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων του θανατηφόρου ιού η ανυπακοή καλά κρατεί.

Έτσι, η Εισαγγελία άσκησε ποινικές διώξεις για τους 14 που βρέθηκαν στο Σύνταγμα την Κυριακή, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για το lockdown αλλά και τη χρήση μάσκας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διέγερση σε ανυπακοή και παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού (άρθρο 285 του ΠΚ ). Μετά την άσκηση της δίωξης οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας παρήγγειλε με εγκύκλιό του προς όλους τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, αυτόφωρη διαδικασία και σχηματισμό ποινικής δικογραφίας για τα μέλη του «κινήματος κατά της μάσκας», καθώς διαπράττουν το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με τρόπο ξεκάθαρο επεσήμανε ότι «οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *