Κορονοϊός: Ποιοι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν κάνουν από σήμερα (5/4) rapid test

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf80cebfceb9cebfceb9 cebcceb7 ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceb1cf83cebcceadcebdcebfceb9 ceb5cf81ceb3
facebookrapidtest

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΗ νέα ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού φέρνει αλλαγές και στα υποχρεωτικά rapid test εργαζόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση άλλαξε η διάρκεια ισχύος τόσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και για το πιστοποιητικό νόσησης. Η διάρκεια ισχύος για αυτά τα πιστοποιητικά έλαβε παράταση, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με τη νέα απόφαση, που αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η μεν διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι στους 9 μήνες, η δε του πιστοποιητικού νόσησης στους 6 μήνες. Τα χρονικά όρια ήταν ενενήντα (90) ημέρες και επτά (7) μήνες αντίστοιχα.

Έτσι, τα πιστοποιητικά νόσησης που έληξαν προ της 4ης Απριλίου, που ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης, θα έχουν πλέον νέα ημερομηνία λήξης.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, όσοι είχαν νοσήσει και δεν πήγαν να κάνουν εμβόλιο θεωρούνταν ανεμβολίαστοι και υπόκεινταν στα περιοριστικά μέτρα σε εστίαση, λιανεμπόριο, εργασία αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.

Το ίδιο συνέβαινε και με όσους έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου ή τη μία δόση του μονοδοσικού Johnson & Johnson και δεν θέλησαν να κάνουν την αναμνηστική.

Από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Με τα νέα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα απαλλαχτούν από το κόστος των τεστ.

Για παράδειγμα, οι ανακοινώσεις επηρεάζουν όσους νόσησαν πριν από τρεις μήνες και θεωρητικά, έληγε το πιστοποιητικό τους. Δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα, αφού θα θεωρούνται νοσήσαντες για τρεις παραπάνω μήνες, ή εμβολιασμένοι για δύο παραπάνω μήνες.

Πότε καταργούνται τα rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους

Η αρχή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα έγινε με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει η υποχρεοτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Δωρεάν rapid test σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου σε 176 σημεία σε όλη τη χώρα (λίστα)

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.