Κορονοϊός στην Ελλάδα: Ικανοποίηση της ΠΟΣΠΛΑ για τη λειτουργία των λαϊκών τα Σάββατα

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf83cf84ceb7cebd ceb5cebbcebbceacceb4ceb1 ceb9cebaceb1cebdcebfcf80cebfceafceb7cf83ceb7 cf84ceb7
facebooklaiki

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Την ικανοποίησή της για την απόφαση να λειτουργήσουν κανονικά οι λαϊκές αγορές και τα Σάββατα, όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, εξέφρασε η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.).

Σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας σημειώνεται ότι, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα νέα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική, θέτοντας τις λαϊκές αγορές σε καθολική αναστολή λειτουργίας τα Σάββατα, η Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. ξεκίνησε ένα κύκλο επαφών με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνεται: «Σε αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε η ομοσπονδία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέστησε σαφές το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι το μέτρο της υποχρεωτικής αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, ήταν πέρα από κάθε έννοια λογικής αφού το μόνο που θα κατάφερνε ήταν να συνωστίσει τους καταναλωτές σε στεγασμένους χώρους με απρόβλεπτες για τη δημόσια υγεία συνέπειες.

Έτσι, το πρωί της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου, σε μία ακόμα επικοινωνία που είχε με τον γενικό γραμματέας Εμπορίου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Σταμπουλίδη επιβεβαιώθηκε το αυτονόητο ότι ανακαλείται το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα κι ως εκ τούτου οι λαϊκές αγορές θα λειτουργούν κανονικά και τα Σάββατα όπως τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας».

Μετά την επικοινωνία που είχε, ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α. Δημήτρης Μουλιάτος, τόσο με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, όσο και με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Ανάπτυξης Παναγιώτη Σταμπουλίδη, υπογράμμισε ότι : «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή αντέδρασε στην αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα, μία απόφαση που βάρυνε αποκλειστικά τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. Ακούγοντας λοιπόν τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας που έχουν ως στόχο πρωτίστως την προστασία της δημόσιας υγείας, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, ανακάλεσε το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών τα Σάββατα. Όλοι εμείς οι άνθρωποι πίσω από τους πάγκους στεκόμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε τον αγώνα μας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπλακ άουτ – Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Δεν λειτούργησαν οι ασφάλειες – Ανησυχία για νέα διακοπή

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *