Κορονοϊός: Στην Ελλάδα το φάρμακο που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ – Θα σταλεί σε πέντε νοσοκομεία

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf83cf84ceb7cebd ceb5cebbcebbceacceb4ceb1 cf84cebf cf86ceaccf81cebcceb1cebacebf cf80cebfcf85 cead
facebookpfarmako tramp

Το φάρμακο αναμένεται να σταλεί σε πέντε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα δυο είναι στην Αττική και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια

Ο ΕΟΦ ενέκρινε σήμερα την δοκιμή του φαρμάκου, που είχε χορηγηθεί και στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τις κλινικές μελέτες να ξεκινούν άμεσα στην Ελλάδα. Πρόκειται για το φάρμακο των μονοκλονικών αντισωμάτων που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Regeneron στις ΗΠΑ.

Το φάρμακο αναμένεται να σταλεί σε πέντε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα δυο είναι στην Αττική και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.

Στον ΕΟΦ αναμένεται να αποσταλεί το ειδικό πρωτόκολλο που αναγράφει την δοσολογία, ποιος θα είναι ο αριθμός των συμμετεχόντων στη μελέτη αλλά και ποια θα είναι τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν.

Η φαρμακευτική αγωγή θα λαμβάνεται μόνο στα νοσοκομεία που έχουν επιλεγεί, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω σε αυτό δυο μελέτες, η μία θα έχει να κάνει με ασθενείς που έχουν ήπια έως μέτριας βαρύτητας συμπτώματα και είναι άνω των 12 ετών.

Η δεύτερη μελέτη έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα χορηγείται σε στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν μπορεί το συγκεκριμένο φάρμακο να έχει και προφυλαχτική δράση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου – Ψεύτης και επικίνδυνος: «Η Ελλάδα παραβίασε την τουρκική υφαλοκρηπίδα»

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *