Κορονοϊός: Όλα ανοικτά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Τότε θα παρθεί η τελική απόφαση

cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 cf8ccebbceb1 ceb1cebdcebfceb9cebacf84ceac ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcf85cf82 cebfcebbcf85cebccf80ceb9

Κορονοϊός: Η Ιαπωνία μπορεί να μην είναι σε να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους επόμενους μήνες να είναι κρίσιμοι.

Συνολικά εφτά μεγάλοι νομοί της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η κατάσταση με τον κορονοϊό πάει να ξεφύγει και πάλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 298.000 κρούσματα και 4.192 θάνατοι και στη χώρα υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός.

Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχει περιοριστεί η εξάπλωση, ώστε το ερχόμενο καλοκαίρι να διεξαχθούν κανονικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι οποίοι αναβλήθηκαν το 2020. Οι Ιάπωνες, όμως, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι, για το αν πρέπει τελικά να διεξαχθεί κανονικά η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

tokyo
Το σχετικό θέμα του ReutersReuters.com

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 77% των κατοίκων υποστήριξε ότι οι αγώνες θα πρέπει να ακυρωθούν ή να αναβληθούν. Ο κυβερνητικός σύμβουλος και CEO της Suntory Holdings (σ.σ. είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων), Τακέσι Νινάμι εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα είναι σε θέση η Ιαπωνία να φιλοξενήσει τους Αγώνες.

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα είμαστε σε θέση να διοργανώσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ή όχι, αλλά είναι ένα υπέροχο μήνυμα στον κόσμο, καθώς ξεπερνά τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό. Σίγουρα, πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το πιθανότερο είναι η τελική απόφαση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες να ληφθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

[embedded content]

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγές στα ΑΕΙ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής, όριο φοίτησης και αστυνομία στα Πανεπιστήμια

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: