Κορoνοϊός: O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εξετάζει τη χορήγηση του Moderna σε παιδιά 6-11 ετών

cebacebfcf81ocebdcebfcf8acf8ccf82 o ceb5cf85cf81cf89cf80ceb1cf8acebacf8ccf82 cebfcf81ceb3ceb1cebdceb9cf83cebccf8ccf82 cf86ceb1cf81cebc
facebookembolio.paidia

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ξεκίνησε την αξιολόγηση της αίτησης για επέκταση της χρήσης του εμβολίου της Moderna για την COVID-19, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών.

Την πιθανότητα χορήγησης του εμβολίου της Moderna, Spikevax, κατά της COVID-19, σε παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, άρχισε να εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, το εν λόγω εμβόλιο προς το παρον έχει εγκριθεί για χρήση σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω.

Το εν λόγω εμβόλιο είναι της τεχνολογίας mRNA και ουσιαστικά οδηγεί τον οργανισμό να παράγει μια πρωτεΐνη, γνωστή ως πρωτεΐνης ακίδας, η οποία υπάρχει στον SARS-CoV-2, τον ιό που προκαλεί την COVID-19, προετοιμάζοντας τον οργανισμό να αμυνθεί ενάντια στην λοίμωξη.

Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του ΕΜΑ θα εξετάσει τα δεδομένα για το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από μια συνεχιζόμενη κλινική μελέτη που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας 6 έως 11 ετών, προκειμένου να αποφασίσει εάν θα προτείνει την χρήση του.

Το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε αξιολόγησης εξαρτάται πάντα από τα δεδομένα που υποβάλλονται. Το τρέχον χρονοδιάγραμμα αξιολόγησης προβλέπει γνωμοδότηση σε περίπου 2 μήνες, εκτός εάν απαιτούνται συμπληρωματικές πληροφορίες.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα κοινοποιήσει το αποτέλεσμα της αξιολόγησής του και στη συνέχεια , η γνώμη της CHMP θα διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία θα εκδώσει τελική απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής

Πέθανε η ραδιοφωνική παραγωγός Εύα Μπουντούρη – Το συγκινητικό αντίο του «Εν Λευκώ»

Γεωργιάδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα σε μη εμβολιασμένους

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *