Κρήτη: Στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman (vid)

cebacf81ceaecf84ceb7 cf83cf84ceb7 cf83cebfcf8dceb4ceb1 cf84cebf ceb8ceb7cf81ceb9cf8eceb4ceb5cf82 ceb1cebcceb5cf81ceb9cebaceb1cebdceb9
facebooktrouman

Μια μέρα νωρίτερα, από ότι αρχικά είχε γίνει γνωστό, έφτασε στη Σούδα το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS «Harry S. Truman».

Πρόκειται για αμερικανικό αεροπλανοφόρο μήκους 333 μέτρων το οποίο δύναται να φιλοξενήσει έως 90 μαχητικά αεροπλάνα, ενώ διαθέτει πλήρωμα περίπου 5.000 ατόμων. Το Harry S. Truman αναμένεται να παραμείνει στον κόλπο της Σούδας για το επόμενο τετραήμερο, το οποίο είναι σαφές ότι θα προσελκύσει τα βλέμματα.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο πάντως κάνει συχνές «επισκέψεις» στη Σούδα καθώς υπενθυμίζεται ότι βρισκόταν στον κόλπο, την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως μεταδίδει το flashnews.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews το άλλο Σάββατο αναμένεται να ελλιμενιστεί στην περιοχή και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο για την αποστολή «Κλεμανσώ 22».

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Φεβρουαρίου, η Γαλλία αναπτύσσει την αεροναυτική δύναμη που συγκροτεί την Task Force 473, γύρω από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ και τα αεροσκάφη του. Η αεροναυτική δύναμη θα επιχειρεί έως τον Απρίλιο στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της αποστολής «Κλεμανσώ 22» και θα βρεθεί στην Σούδα από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.