Κρούσματα κορονοϊού στον ΟΗΕ – Ακυρώθηκαν όλες οι σημερινές σύνοδοι στην έδρα του Οργανισμού

cebacf81cebfcf8dcf83cebcceb1cf84ceb1 cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acebfcf8d cf83cf84cebfcebd cebfceb7ceb5 ceb1cebacf85cf81cf8eceb8
un

Ματαιώθηκαν όλες οι σύνοδοι που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα με φυσική παρουσία στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, μετά τη διάγνωση πέντε κρουσμάτων νέου κορονοϊού σε διπλωματική αποστολή κράτους μέλους, όπως ανακοίνωσαν τα Ηνωμένα Έθνη.

«Η σύσταση της ιατρικής υπηρεσίας ήταν να ακυρωθούν οι σύνοδοι με φυσική παρουσία στην έδρα του ΟΗΕ, εν αναμονή της ιχνηλάτησης των επαφών» που είχαν οι προσβληθέντες από τον νέο κορονοϊό, αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη χθες, Δευτέρα, το βράδυ στα 193 μέλη του ΟΗΕ από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης Βολκάν Μποζκίρ.

Καμία διευκρίνιση δεν έγινε σχετικά με το σε ποια διπλωματική αποστολή εντοπίστηκαν τα κρούσματα νέου κορονοϊού, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Είναι η πρώτη φορά που ο ΟΗΕ λαμβάνει ένα τέτοιο μέτρο από το καλοκαίρι που ξανάρχισε να πραγματοποιεί συνόδους με φυσική παρουσία στην έδρα του στη Νέα Υόρκη σε εναλλαγή με διαδικτυακές συνόδους, οι οποίες παραμένουν οι περισσότερες σε καθημερινή βάση λόγω της COVID-19.

Χθες, Δευτέρα, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ πραγματοποίησε σύνοδο με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του θεσμού το 1945. Η σύνοδος αυτή έγινε κυρίως διαδικτυακά με μαγνητοσκοπημένα βίντεο από ηγέτες των χωρών μελών του, την εισαγωγή στα οποία έκανε προφορικά ένα μέλος από την κάθε χώρα, το οποίο παρίστατο στην μεγάλη αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης.

Κατά την έναρξη της συνόδου, ο Βολκάν Βοζκίρ και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες εκφώνησαν ομιλία από το βήμα του οργανισμού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *