Κρούσμα της μετάλλαξης του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Φλόριντα

cebacf81cebfcf8dcf83cebcceb1 cf84ceb7cf82 cebcceb5cf84ceaccebbcebbceb1cebeceb7cf82 cf84cebfcf85 cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acebfcf8d
N62FF7EECNESNEUSXUONU3KIVQ

Κρούσμα της μεταλλαγμένης, πιο μολυσματικής παραλλαγής του κορονοϊού, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, διαγνώστηκε στη Φλόριντα, δήλωσαν πολιτειακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, του επιλεγόμενου B.1.1.7, που ανακοινώνεται στις ΗΠΑ.

Το πολιτειακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το πρόσωπο που έχει προσβληθεί είναι ένας εικοσάρης που δεν έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό. Οι προηγούμενες δύο περιπτώσεις διαγνώστηκαν στο Κολοράντο και στην Καλιφόρνια.

Το υπουργείο «συνεργάζεται με τα CDC (σ.σ. τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών) στην έρευνα» σχετικά με το κρούσμα, διευκρίνισε το ίδιο μέσω Twitter.

Την Τετάρτη ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ ανακοίνωνε ότι διαγνώστηκε κρούσμα της πιο μολυσματικής παραλλαγής του νέου κορονοϊού στο νότιο τμήμα της πολιτείας. Μία ημέρα νωρίτερα, ο κυβερνήτης του Κολοράντο, ο Τζάρεντ Πόλις, ανακοίνωνε το πρώτο κρούσμα, ενώ αξιωματούχος έκανε λόγο και για πιθανό δεύτερο.

Ακόμη και πριν από την ιχνηλάτηση, το γεγονός ότι τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι άνθρωποι που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα αφήνει να εννοηθεί ότι η παραλλαγή ήδη μεταδίδεται στην κοινότητα.

Ειδικοί συναινούν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ πιο μολυσματικό, πάντως κρίνουν ότι τα εμβόλια η χρήση των οποίων εγκρίθηκε το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να προσφέρουν προστασία και από αυτό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *