Κύκλωμα αναβολικών: Το «πρωτεϊνάδικο», οι αθλητές και τα γυμναστήρια

cebacf8dcebacebbcf89cebcceb1 ceb1cebdceb1ceb2cebfcebbceb9cebacf8ecebd cf84cebf cf80cf81cf89cf84ceb5cf8acebdceacceb4ceb9cebacebf
facebookanavolika kikloma3

Πλούσιο «πελατολόγιο» διατηρούσε το κύκλωμα διακίνησης αναβολικών που «ξηλώθηκε» από την Οικονομική Αστυνομία, ύστερα από πολύμηνη έρευνα που περιλάμβανε ταυτόχρονες παρακολουθήσεις πολλών «στόχων».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., ανάμεσα στους πελάτες των «εμπόρων» ήταν 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων από διάφορες περιοχές της χώρας (ανάμεσά τους πρόσωπα με διακρίσεις), 10 γυμναστές-προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής («πρωτεϊνάδικό») και ένας ιδιοκτήτης φαρμακείου.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε τρία άτομα: Έναν ελεύθερο επαγγελματία χωρίς εισοδήματα αλλά με… οικονομική άνεση, έναν ιδιοκτήτη γυμναστηρίου με «χτισμένο» σώμα και έναν ιδιοκτήτη «πρωτεϊνάδικου». Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο newsbomb ότι «οι έρευνες έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα και Δράμα, ενώ τα πλοκάμια του κυκλώματος απλώνονται σε συνολικά 12 χώρες στην Ευρώπη και στην Αμερική. Οι διακινητές είχαν εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο δέχονταν τις παραγγελίες. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές, τόσο για ευκολία όσο και για κρυπτογράφηση των συνομιλιών τους».

Η «έδρα» τους ήταν ένα γυμναστήριο που πουλούσε παράλληλα συμπληρώματα διατροφής, ενώ έβαζαν στα αναβολικά ετικέτες επώνυμων φαρμακοβιομηχανιών. Για να γίνουν ακόμα πιο πειστικοί στους πελάτες τους τοποθετούσαν ακόμα και πλαστές ταινίες γνησιότητας του ΕΟΦ.

Όσον αφορά στο ξέπλυμα των χρημάτων, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι γινόταν –μεταξύ άλλων- μέσω κερδισμένων δελτίων τυχερών παιχνιδιών.

Η προμήθεια των σκευασμάτων και των πρώτων υλών για τη συσκευασία τους πραγματοποιούνταν κυρίως από την Κίνα, τη Βουλγαρία και την Πολωνία.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, στις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, επιχειρήσεις, οχήματα και εγκαταστάσεις , βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 135.000 δισκία – αμπούλες με αναβολικές και άλλες παράνομες φαρμακευτικές ουσίες, 124.620 ευρώ, αεροβόλο πιστόλι και γεμιστήρα με 9 μεταλλικά σφαιρίδια, σιδερογροθιά και σουγιάς, 9 κινητά τηλέφωνα και ψηφιακός δίσκος αποθήκευσης, μεγάλη ποσότητα υλικού συσκευασίας και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητα της οργάνωσης ξεπερνούν τις 600.000 ευρώ, ενώ η συνολική αξία των κατασχεθέντων σκευασμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη – Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα «πιεστικά» μηνύματα που έστελνε ο διοργανωτής του πάρτι στην 24χρονη

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.