Κύπρος: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 5,359 εκ. ευρώ στο πλαίσιο της Δράσης COFUND του «Ορίζοντας 2020»

cebacf8dcf80cf81cebfcf82 ceb5cebeceb1cf83cf86ceaccebbceb9cf83ceb5 cf87cf81ceb7cebcceb1cf84cebfceb4cf8ccf84ceb7cf83ceb7 5359 ceb5ceba

idek Logo gr 1

Για πρώτη φορά, η Κύπρος στο πλαίσιο της Δράσης COFUND του Προγράμματος «Ορίζοντας 2020» εξασφάλισε μέσω του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ινστιτούτου Κύπρου χρηματοδότηση ύψους 5,359 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση έμπειρων μεταδιδακτορικών ερευνητών και υποψηφίων διδακτόρων από χώρες του εξωτερικού, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ερευνητικό δυναμικό των δύο Ιδρυμάτων.

Η Δράση COFUND αποτελεί μια από τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie (MSCA) που στηρίζουν την κινητικότητα και κατάρτιση του ερευνητικού δυναμικού. Η Δράση στοχεύει στην τόνωση περιφερειακών, εθνικών ή διεθνών προγραμμάτων για την προώθηση της αριστείας στην κατάρτιση των ερευνητών και ερευνητριών, την κινητικότητα και την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους, βάσει των βέλτιστων πρακτικών των δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Αυτό επιτυγχάνεται με συγχρηματοδότηση νέων ή υφιστάμενων περιφερειακών, εθνικών και διεθνών προγραμμάτων προκειμένου να διευρυνθούν και να παρέχουν διεθνή, διατομεακή και διεπιστημονική ερευνητική κατάρτιση, καθώς και διακρατική και διατομεακή κινητικότητα ερευνητών σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας ως Εθνικό Σημείο Επαφής για το Πρόγραμμα Πλαίσιο και όλες τις Δράσεις Marie Skłodowska-Curie παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής σε φορείς και μεμονωμένους ερευνητές/τριες σε όλα τα στάδια της συμμετοχής τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *