Κύπρος: Σε καραντίνα από αύριο οι ταξιδιώτες από Βρετανία

cebacf8dcf80cf81cebfcf82 cf83ceb5 cebaceb1cf81ceb1cebdcf84ceafcebdceb1 ceb1cf80cf8c ceb1cf8dcf81ceb9cebf cebfceb9 cf84ceb1cebeceb9ceb4
AP 20344622646651

Οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και προέρχονται από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπαίνουν, από αύριο στις 6 το πρωί, σε αυτο-περιορισμό, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Κύπρου.

«Μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του ιού SARS-CoV-2 στο Ηνωμένο Βασίλειο, για προφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, έως ότου υπάρξουν περισσότερα στοιχεία από την επιστημονική κοινότητα, οι επιβάτες που καταφθάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου από αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, οφείλουν να παραμένουν σε αυτό-περιορισμό για περίοδο 14 ημερών ή για περίοδο 10 ημερών, νοουμένου ότι υποβάλλονται σε μοριακή εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα.

Νοείται ότι κατά την περίοδο του αυτό-περιορισμού, εάν εκδηλωθούν συμπτώματα, θα πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τον Προσωπικό Ιατρό για ιατρική καθοδήγηση» αναφέρει το κυπριακό υπουργείο Υγείας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Η ρύθμιση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο, 21 Δεκεμβρίου 2020, στις 6 π.μ..

Σημειώνεται ότι το μέτρο αυτό είναι συμπληρωματικό στο μέτρο που είναι ήδη σε ισχύ για την προσκόμιση αρνητικού πιστοποιητικού μοριακής εξέτασης (PCR test) 72 ωρών, ενώ συνεχίζεται ο δειγματοληπτικός έλεγχος επιβατών στα αεροδρόμια.

Τα δεδομένα αξιολογούνται από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή για τον κορονοϊό, και οποιεσδήποτε νεότερες εισηγήσεις πιθανόν προκύψουν, θα ανακοινωθούν».

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *