Κώστας Τσιάρας: «Οι δικαστικές ενώσεις θα συμμετέχουν ενεργά στη νομοπαρασκευαστική διαδικασία»

cebacf8ecf83cf84ceb1cf82 cf84cf83ceb9ceaccf81ceb1cf82 cebfceb9 ceb4ceb9cebaceb1cf83cf84ceb9cebaceadcf82 ceb5cebdcf8ecf83ceb5ceb9
facebookTsiaras

Απάντηση στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, διευκρινίζοντας τι συμβαίνει με το ζήτημα συμμετοχής εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου.

Ο κ. Τσιάρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποκλεισμού των δικαστικών ενώσεων από την διαδικασία νομοθέτησης, καθώς «οι δικαστικές ενώσεις έχουν ήδη συμμετάσχει και πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία».

Μάλιστα, στην επιστολή του εξηγεί ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην υπηρεσιακή εξέλιξη των δικαστικών λειτουργών, «θα αποσταλεί εκ νέου τόσο στις Ολομέλειες όσο και στις δικαστικές ενώσεις», πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή

Ολόκληρη η επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της επιστολή σας σχετικά με την «Συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές για Νομοθετικές Μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Δικαστικό Λειτούργημα» θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Οι πληροφορίες στις οποίες αναφέρεστε σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη θέσπιση νέων κανόνων σχετικά με το υπηρεσιακό καθεστώς των Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς να ακουστεί η άποψη των δικαστικών ενώσεων, δεν είναι ακριβείς.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 11063/20.2.2017 (86 ΥΟΔΔ) απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των δικαστικών ενώσεων. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή παρέδωσε το πόρισμά της στο Υπουργείο, το οποίο εν συνεχεία το απέστειλε, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του ν. 1756/1988, για γνωμοδότηση στις διοικητικές ολομέλειες των ανωτάτων δικαστηρίων. Με βάση τις παρατηρήσεις αυτές και τις όποιες άλλες ανάγκες έχουν προκύψει στο μεταξύ, το Υπουργείο θα διαμορφώσει το τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο θα αποσταλεί εκ νέου τόσο στις Ολομέλειες όσο και στις δικαστικές ενώσεις για τις τελικές τους παρατηρήσεις, ώστε να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό προς ψήφιση στη Βουλή.

Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει νομική υποχρέωση προς τούτο, οι δικαστικές ενώσεις έχουν ήδη συμμετάσχει και πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία σχετικά με το νέο νόμο που αφορά το υπηρεσιακό τους καθεστώς ,η οποία, άλλωστε, δεν εξαντλείται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 63χρονης μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *