Λάρισα: Υποχώρησε η θάλασσα στη Βελίκα κατά μισό μέτρο (pics)

cebbceaccf81ceb9cf83ceb1 cf85cf80cebfcf87cf8ecf81ceb7cf83ceb5 ceb7 ceb8ceaccebbceb1cf83cf83ceb1 cf83cf84ceb7 ceb2ceb5cebbceafcebaceb1

Πρωτόγνωρες εικόνες δημιούργησε ένα φυσικό φαινόμενο που εξαφάνισε τη θάλασσα από τον Θερμαϊκό Κόλπο μέχρι και το Καβούρι Αττικής. Η θάλασσα υποχώρησε έως και 10 μέτρα, αποκαλύπτοντας τον πυθμένα και πετρώδεις πλάκες.

Αντίστοιχες εικόνες παρατηρήθηκαν και σε παραθαλάσσιες περιοχές του Νομού Λάρισας, σε μικρότερη κλίμακα.

Ανάλογες εικόνες σε μικρότερη κλίμακα, καταγράφονται στα παράλια του νομού Λάρισας. Ο Γρηγόρης Καλαγιάς στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες (που αναδημοσιεύει το larissanet.gr) εξηγώντας χαρακτηριστικά χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 σε ανάρτησή μεταξύ άλλων, πως: «Μετά το πρωινό ανεβοκατέβασμα της θάλασσας των 12 εκατοστών βρισκόμαστε στα χθεσινά επίπεδα και φυσικά θέλουμε ακόμη 40 εκατοστά νερό για να πάμε στα κανονικά επίπεδα προ της 15ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή να καλυφθούν όλες οι πέτρες που βλέπουμε. Το πρωτοφανές σε διάρκεια αλλά και σε βάθος παλιρροϊκό φαινόμενο της άμπωτης είναι ένα φυσικό φαινόμενο και έχει σε πολλές περιπτώσεις συνδυαστεί με άλλα φυσικά φαινόμενα. Επειδή όμως γίνεται καθημερινή καταγραφή μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι την ώρα που είχαμε την μεγίστη άμπωτη είχαμε και τον σεισμό στη Λάρισα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναδρομικά: «Κλείδωσαν» επιστροφές έως €3.438 για περίπου 200.000 συνταξιούχους – ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΕΣ

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *