Λιανεμπόριο – εστίαση: Διχασμένοι οι επιστήμονες – Στους εξωτερικούς χώρους το «κλειδί»

cebbceb9ceb1cebdceb5cebccf80cf8ccf81ceb9cebf ceb5cf83cf84ceafceb1cf83ceb7 ceb4ceb9cf87ceb1cf83cebcceadcebdcebfceb9 cebfceb9
facebooklianemporio

Τις «έξυπνες λύσεις» που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα (01/03/2021) ανέλαβε να εξειδικεύσει για τον τομέα του λιανεμπορίου και της εστίασης μία νέα επιστημονική υποεπιτροπή που συστήθηκε στο υπουργείο Υγείας.

Οι δέκα ειδικοί επιστήμονες θα πρέπει να βρουν τη «χρυσή τομή», ώστε τα μέτρα που θα προτείνουν να καταφέρουν να γεφυρώσουν τις διαφορετικές απόψεις μέσα στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Υπάρχει η άποψη ότι το λιανεμπόριο θα πρέπει να ανοίξει κανονικά με περιορισμό στον αριθμό των ατόμων που θα μπαίνουν στα καταστήματα. Υπάρχει όμως και η μάλλον μειοψηφούσα άποψη ότι όλα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Οι «έξυπνες λύσεις» που αναζητούνται θα πρέπει να είναι άμεσα εφαρμόσιμες, καθώς ο στόχος είναι μετά τις 16 Μαρτίου να ξεκινήσει η επαναλειτουργία καταστημάτων. Το ζήτημα της εστίασης θα εξεταστεί αφού οριστικοποιηθούν τα μέτρα για το λιανεμπόριο, με επίκεντρο την αξιοποίηση εξωτερικών χώρων. Το άνοιγμα εστιατορίων και καφέ, πάντως, δεν αναμένεται άμεσα, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να γίνει νωρίτερα από ό,τι είχε υπολογιστεί.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Τετάρτης (03/03/2021) θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα. Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής θα παρουσιαστεί αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: «Μπλόκο» στο SMS με κωδικό 6 – Απαγόρευση μετακινήσεων από δήμο σε δήμο στην Αττική

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *