Λιθουανία: Techno DJ set από τη στέγη ανενεργού πυρηνικού εργοστασίου

cebbceb9ceb8cebfcf85ceb1cebdceafceb1 techno dj set ceb1cf80cf8c cf84ceb7 cf83cf84ceadceb3ceb7 ceb1cebdceb5cebdceb5cf81ceb3cebfcf8d cf80
dj lietuva

Το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina στη Λιθουανία, το «αδερφάκι» του Chernobyl στην Ουκρανία πρωταγωνιστεί σε ένα πρωτότυπο βίντεο. Από τη στέγη του ανενεργού πλέον πυρηνικού εργοστασίου, η Λιθουανή DJ Samanta «έπαιξε» ένα techno set, διάρκειας περίπου μιας ώρας, και το βίντεο είναι τώρα διαθέσιμο.

Κάναμε γνωριμία με το πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina παρακολουθώντας την cult τηλεοπτική σειρά της HBO «Chernobyl». Στην πραγματικότητα, οι ομοιότητες μεταξύ Ingalina και Chernobyl ήταν τόσες πολλές που το 2009 η ΕΕ ζήτησε να κλείσει για λόγους ασφαλείας.

«Το επεισόδιο στο πυρηνικό εργοστάσιο Ingalina έχει συμβολική σημασία για τη δημιουργική ομάδα μας, και ευελπιστούμε ότι δημιουργεί ένα παράδειγμα που δίνει κίνητρο σε άλλους οπτικοακουστικούς καλλιτέχνες και μουσικούς ηλεκτρονικής μουσικής» είπε ο Edmundas Pučkorius, υπεύθυνος των show της Antidote, της λιθουανικής κολεκτίβας που οργάνωσε το DJ set της Samanta.

[embedded content]

«Αντί να χρησιμοποιούμε μόνο αυτές τις όμορφες τοποθεσίες ως φόντο για DJs, πραγματικά προωθούμε τη συνέργεια μεταξύ μουσικής και τοποθεσίας. Στα βίντεό μας επιδιώκουμε κάθε φορά να αφηγούμαστε μια μοναδική ιστορία, αγκαλιάζοντας το συνολικό ιστορικό και πολιτιστικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα χρησιμοποιούμε διάφορες τεχνικές οπτικής αφήγησης» πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ