Λονδίνο: Ζωγράφισαν 150.000 καρδιές για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

cebbcebfcebdceb4ceafcebdcebf ceb6cf89ceb3cf81ceaccf86ceb9cf83ceb1cebd 150 000 cebaceb1cf81ceb4ceb9ceadcf82 ceb3ceb9ceb1 cebaceacceb8ceb5

kardies tamesis

Λονδίνο: Ζωγράφισαν 150.000 καρδιές για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Μια «θάλασσα» από ζωγραφισμένες καρδιές έχει αρχίσει να σχηματίζεται σε τοίχο στις όχθες του Τάμεση. Κάθε μία τους είναι μοναδική, αντιπροσωπεύει κάποιον άνθρωπο που χάθηκε λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία.

Ένας σύλλογος ανθρώπων που έχασαν κάποιον συγγενή τους λόγω της πανδημίας, ο «Covid-19 Bereaved Families for Justice» είναι πίσω από αυτή την πρωτοβουλία. Στόχος τους να ζωγραφίσουν σχεδόν 150.000 καρδιές.

Επισήμως, οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία ξεπέρασαν τους 127.000, όμως ο σύλλογος λέει πως χρησιμοποιεί μια μέθοδο της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας, που περιλαμβάνει περιπτώσεις στις οποίες ο κορωνοϊός αναφέρεται στο πιστοποιητικό θανάτου.

Λονδίνο: 150.000 ζωγραφισμένες καρδιές, για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Στην προσπάθεια συμμετέχουν τόσο κάποια από τα 3.000 μέλη του συλλόγου, όσο και εθελοντές. «Κοιτάξτε πόσους ανθρώπους έχουμε χάσει», δηλώνει η Πόλα Σμιθ, σταματώντας για λίγο το έργο της και κοιτάζοντας δακρυσμένη τις καρδιές. Μία από αυτές που είχε φτιάξει ήταν μεγαλύτερη και μέσα της έγραψε «Φρανκ Στίβενς 1941-2020», για τον 78χρονο πατέρα της που πέθανε τον περασμένο Απρίλιο.

«Επιμένουμε να μιλάμε για αριθμούς, αλλά κάθε μία από αυτές τις καρδιές είναι ένας άνθρωπος», συμπληρώνει η Σμιθ.

Λονδίνο: 150.000 ζωγραφισμένες καρδιές, για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Οι καρδιές ζωγραφίζονται σε έναν τοίχο ύψους περίπου 2 μέτρων, στη νότια όχθη του Τάμεση. Αυτό το «έργο μνήμης» αναμένεται ότι θα φτάσει από τη γέφυρα Γουέστμινστερ, απέναντι από το Big Ben και το κοινοβούλιο, έως τη γέφυρα Λάμπεθ, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.

Ο σύλλογος ελπίζει ότι ο τοίχος θα έχει ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα και εύχεται να μη χρειαστεί να προστεθούν άλλες καρδιές σε αυτόν. Ήδη, το έργο έχει συγκεντρώσει την προσοχή των κατοίκων του Λονδίνου.

Λονδίνο: 150.000 ζωγραφισμένες καρδιές, για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Άνθρωποι που κάνουν τζόκινγκ ή περίπατο σταματούν και φωτογραφίζουν τις καρδιές. Οικογένειες με μικρά παιδιά επιβραδύνουν για να τιμήσουν τη μνήμη των νεκρών. Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, την ώρα που κάνουν διάλειμμα, ανταλλάσσουν μερικές κουβέντες με τους εθελοντές που ζωγραφίζουν τις καρδιές.

«Είναι θεραπευτικό», δηλώνει η 20χρονη Κόρτνεϊ Ράμπαλ, που πέρυσι έχασε τη γιαγιά της από κορωνοϊό. «Δεν είχαμε την ευκαιρία να θρηνήσουμε μαζί με άλλους», συμπληρώνει. Σκοπεύει να πηγαίνει εκεί κάθε μέρα, ενώ επικεντρώνει την προσπάθειά της στο να γράφει σε κάποιες καρδιές τα ονόματα ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή.

Λονδίνο: 150.000 ζωγραφισμένες καρδιές, για κάθε ζωή που χάθηκε λόγω κορωνοϊού

Η Τζασμίνα Λιγέσεβιτς ήταν ανάμεσα στους εθελοντές που βρέθηκαν στον τοίχο, για να βοηθήσουν. Η ίδια δεν έχει χάσει κάποιον κοντινό της άνθρωπο από κορωνοϊό, αλλά μένει κοντά στο σημειο και ήθελε να βοηθήσει εκείνους που δεν μπορούσαν να πάνε. «Τόσες πολλές προσωπικές ιστορίες, τόσες πολλές ζωές χάθηκαν», λέει κοιτάζοντας τις καρδιές.

Πολλοί από τους ανθρώπους που ζωγράφιζαν τις καρδιές εξέφραζαν την ίδια ώρα αγανάκτηση για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην πανδημία. Ο Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί ότι θα γίνει έρευνα, αλλά δεν έχει ορίσει ημερομηνία. Η αντιπολίτευση ζητά να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία μόλις αρχίσει η σταδιακή χαλάρωση του lockdown, τις επόμενες εβδομάδες.

Πηγή : lifo.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *