Λύθηκαν τα προβλήματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό – Ασφαλές το πλήρωμά του

cebbcf8dceb8ceb7cebaceb1cebd cf84ceb1 cf80cf81cebfceb2cebbceaecebcceb1cf84ceb1 cf83cf84cebfcebd ceb4ceb9ceb5ceb8cebdceae ceb4ceb9ceb1
AP 20288440239587

Κανονικά λειτουργούν και πάλι όλα τα συστήματα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), καθώς οι βλάβες που παρουσιάσθηκαν τη Δευτέρα 19/10 αποκαταστάθηκαν πλήρως. Το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν υπάρχει καμία απειλή για τη ζωή του, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (Roskosmos).

Την νύχτα της 20ης Οκτωβρίου στο ρωσικό τμήμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού τέθηκαν εκτός λειτουργίας η τουαλέτα και το σύστημα παροχής οξυγόνου Elektron-BM. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Ρώσοι κοσμοναύτες ειδοποίησαν αμέσως για τις βλάβες το κέντρο επιχειρήσεων.

Οι εμπειρογνώμονες του Κέντρου επιχειρήσεων των διαστημικών πτήσεων έδωσαν οδηγίες στον Ρώσο κοσμοναύτη, Σεργκέι Ρίζνικοφ, για τις επισκευαστικές εργασίες στο σύστημα παροχής οξυγόνου Elektron-BM, ενώ στον Ανατόλι Ιβανίσιν έδωσαν οδηγίες για την επισκευή της τουαλέτας.

Το σύστημα παροχής οξυγόνου Elektron-BM είχε τεθεί εκτός λειτουργίας στις 15 Οκτωβρίου και οι κοσμοναύτες κατάφεραν να το επισκευάσουν στις 17 Οκτωβρίου. Η τουαλέτα είχε επίσης τεθεί εκτός λειτουργίας στις 8 και 10 Οκτωβρίου.

Αυτήν τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό υπάρχουν δύο τουαλέτες: μια στο αμερικανικό τμήμα του σταθμού (η οποία είχε τεθεί εκτός λειτουργίας τον Νοέμβριο του 2019) και η δεύτερη στο ρωσικό τμήμα. Μια ακόμη τουαλέτα πρόκειται προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την σύνδεσή του με την πολυλειτουργική άκατο εργαστήριο «Nauka», η εκτόξευση της οποίας προγραμματίζεται να γίνει εντός του 2020. Τουαλέτες υπάρχουν επίσης στο τμήμα του διαστημοπλοίου Soyuz-MC-16.

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό υπάρχουν αποθέματα οξυγόνου, ενώ στην αμερικανική άκατο Tranquility λειτουργεί αυτόνομο σύστημα παραγωγής οξυγόνου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *