Μάσκες στα σχολεία: Πότε θα τις πετάξουν τα παιδιά – Τι αποκάλυψε η Μαρία Τσολιά

cebcceaccf83cebaceb5cf82 cf83cf84ceb1 cf83cf87cebfcebbceb5ceafceb1 cf80cf8ccf84ceb5 ceb8ceb1 cf84ceb9cf82 cf80ceb5cf84ceaccebecebfcf85
facebookmask 1

«Θέλουμε να ελευθερώσουμε τα παιδιά από τη χρήση της μάσκας και θα το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Τσολιά.

Σήμερα Δευτέρα 21 Μαρτ’ιου, η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας και Αντιμετώπισης της Πανδημίας πραγματοποιούν εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τις εξελίξεις που αφορούν στην Πανδημία COVID-19.

Στην εκδήλωση παρευρίσκεται η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Δ/ντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μαρία Τσολιά, η οποία μίλησε για τις μάσκες στα σχολεία.

Συγκεκριμένα η κα Τσολιά ανέφερε πως, «το φθινόπωρο θα είμαστε σε θέση να βγάλουμε τις μάσκες από τα σχολεία, μέχρι τότε σίγουρα τις κρατάμε».

Η ίδια συνέχισε λέγοντας πως «θέλουμε να ελευθερώσουμε τα παιδιά από τη χρήση της μάσκας και θα το κάνουμε σε συνάρτηση με την πορεία της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα έχουμε μικρή αύξηση εισαγωγών, κυρίως παιδιά με πυρετό μόνο, δεν έχουμε όμως σοβαρά περιστατικά».

Η κυρία Τσολία αναφέρθηκε και στο πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο σε παιδιά μετά από νόσηση με covid-19 002 (misc) λέγοντας ότι «μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου είχαν καταγραφεί 120 περιστατικά από τα οποία το 40% αφορούσε μυοκαρδίτιδες και το 7% ανευρύσματα στεφανιαίων.

«Δεν έχουμε ακόμα επαρκή δεδομένα για την μετάλλαξη Όμικρον και τον κίνδυνο για misc, τα προηγούμενα αφορούν κυρίως τη μετάλλαξη Δέλτα» εξήγησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής. Η Μαρία Τσολία είπε ακόμα ότι «δεν ξέρουμε, επίσης, τις μακροχρόνιες συνέπειες στο καρδιαγγειακό των παιδιών. Ξέρουμε όμως ότι το εμβόλιο προστατεύει κατά 91% από το σύνδρομο»

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.