Μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO η Ελλάδα

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cebcceadcebbcebfcf82 cf84ceb7cf82 ceb5cf80ceb9cf84cf81cebfcf80ceaecf82 cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9ceb1cf82 cebacebbceb7cf81cebf
facebookunesco

Μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για την περίοδο 2021-2025 εξελέγη, από τον πρώτο γύρο, η Ελλάδα, με 119 ψήφους.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα εξελέγη -από τον πρώτο γύρο- μέλος της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Για τη χώρα μας αποτελεί μια μεγάλη διάκριση στον παγκόσμιο τοπίο της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα εργώδους και συστηματικής προσπάθειας των αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς -που έχει πλέον να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης- καθώς και η διατήρηση και ενδυνάμωση της οικουμενικής αξίας των μνημείων σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του κόσμου.

Συγχαίρω και ευχαριστώ τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπίας στην UNESCO, καθώς και τα στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για την μεγάλη αυτή επιτυχία».

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας εκφράζει ευγνωμοσύνη στις χώρες που υποστήριξαν την υποψηφιότητά της Ελλάδας και υπογραμμίζει την ετοιμότητα της χώρα μας να εργαστεί για την προώθηση της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

«H Ελλάδα μόλις εξελέγη στην Επιτροπή Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με 119 ψήφους. Είμαστε ευγνώμονες στις χώρες που υποστήριξαν την υποψηφιότητά μας. Η χώρα μας είναι έτοιμη να εργαστεί για την προώθηση της προστασίας της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», ανέφερε στην ανάρτησή του.

ΠΗΓΗ