Μέτρα και μετά τον Ιανουάριο προαναγγέλλει ο Γερμανός υπουργός Υγείας

cebcceadcf84cf81ceb1 cebaceb1ceb9 cebcceb5cf84ceac cf84cebfcebd ceb9ceb1cebdcebfcf85ceaccf81ceb9cebf cf80cf81cebfceb1cebdceb1ceb3ceb3
AP 20289514874567

Περιορισμοί για την ανάσχεση της επιδημίας του κορονοϊού θα ισχύουν και πέραν του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μείωση των επαφών, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορονοϊού, ο Σπαν τόνισε πως η χώρα του δεν θα μπορεί να άρει όλα τα μέτρα που αποσκοπούν στην ανάσχεση της εξάπλωσης της COVID-19 στις αρχές του Φεβρουαρίου.

«Ένα πράγμα είναι ήδη προφανές: Δεν θα είναι δυνατό να χαλαρώσουν όλοι οι περιορισμοί την 1η Φεβρουαρίου» δήλωσε ο Σπαν στον ραδιοσταθμό Deutschlandfunk, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν άλλοι δύο με τρεις μήνες για να φανούν τα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild έγραψε χθες Τρίτη ότι η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σε συνεδρίαση που είχε με βουλευτές ότι το lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία μπορεί να διαρκέσει ως τις αρχές του Απριλίου.

Το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει αργότερα σήμερα για να εγκρίνει αυστηρότερους ελέγχους στους ανθρώπους που εισέρχονται στη χώρα μετά την ενίσχυση την περασμένη εβδομάδα του lockdown που έχει επιβληθεί στη Γερμανία και την παράτασή του ως τα τέλη του μήνα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Βάσει των νέων κανόνων θα αξιώνεται από αυτούς που θα φτάνουν στη Γερμανία από χώρες με υψηλά φορτία του ιού ή στις οποίες κυκλοφορεί ένα νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού που θεωρείται πιο μεταδοτικό να υποβάλλονται σε διαγνωστικό τεστ.

Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα ότι το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 19.600 νέα κρούσματα και ότι ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 1.060 κατά την χθεσινή ημέρα ανεβάζοντας σε 42.637 τον συνολικό απολογισμό των νεκρών από την COVID-19 στη χώρα.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: