Μία από τις πιο τρομακτικές γέφυρες στον κόσμο

cebcceafceb1 ceb1cf80cf8c cf84ceb9cf82 cf80ceb9cebf cf84cf81cebfcebcceb1cebacf84ceb9cebaceadcf82 ceb3ceadcf86cf85cf81ceb5cf82 cf83cf84

Σε έναν κόσμο όπου το ταξίδι με το αεροπλάνο αποτελεί δεδομένο επίτευγμα, ακόμη και το ταξίδι στο διάστημα μοιάζει να είναι πιο εφικτό από ποτέ, είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσουμε τη δυσκολία του να διασχίσουμε ορισμένα μέρη στον πλανήτη.

Όπως για παράδειγμα οι κάτοικοι στην περιοχή του Gilgit-Baltistan στο Βόρειο Πακιστάν, οι οποίοι μέχρι το 1978 ήταν αποκομμένοι από το υπόλοιπο Πακιστάν, λόγω του ορεινού εδάφους της περιοχής και την απόλυτη έλλειψη δρόμων.

shutterstock 1215744238

Θα μπορούσαν, βέβαια, να μετακινηθούν με αεροπλάνο, ωστόσο, αυτή η λύση έμοιαζε εφικτή μόνο για τους πιο οικονομικά εύρωστους πολίτες της χώρας.

Για όλους τους άλλους ο μοναδικός τρόπος για να ταξιδέψουν ήταν να διασχίσουν τα ορεινά μονοπάτια που οδηγούσαν προς το Rawalpindi. Το 1978 ο αυτοκινητόδρομος Karakoram ολοκληρώθηκε και η περιοχή συνδέθηκε με τις υπόλοιπες γύρω της, ωστόσο οι εσωτερικές μετακινήσεις παραμένουν εξίσου δύσκολες όσο και παλαιότερα.

shutterstock 1763367113

Μεταξύ αυτών και η διάβαση στην κρεμαστή γέφυρα Hussaini, ύψους 27 μέτρων, πάνω από τη λίμνη Borit που σχηματίζεται από τα νερά του ποταμού Hunza. Πρόκειται για μία από τις πιο επικίνδυνες και τρομακτικές γέφυρες σε ολόκληρο τον κόσμο, με μεγάλα κενά ανάμεσα στις ξύλινες σανίδες και έντονα αισθητή ταλάντευση από τους ανέμους. Κρεμασμένη από σχοινιά, έχει μεγάλο μήκος, όχι και πολύ καλή συντήρηση, ενώ λείπουν και αρκετές σανίδες.

Παρά την επικινδυνότητα που κρύβει, αποτελεί διάσημο αξιοθέατο της περιοχής με τους επισκέπτες της να τολμούν τη διάβασή της δοκιμάζοντας τα νεύρα τους. Και την τύχη τους θα συμπλήρωναν πολλοί.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: