Μαδρίτη: Αντίγραφα αριστουργημάτων των Ελ Γκρέκο, Γκόγια και άλλων σε όλη την πόλη

cebcceb1ceb4cf81ceafcf84ceb7 ceb1cebdcf84ceafceb3cf81ceb1cf86ceb1 ceb1cf81ceb9cf83cf84cebfcf85cf81ceb3ceb7cebcceaccf84cf89cebd cf84
madrid scaled

Κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στη Μαδρίτη που έκαναν βόλτες στους δρόμους της πόλης ανακάλυψαν κρυμμένα διαμάντια σε πολλές γωνιές της.

Ακριβή αντίγραφα αριστουργημάτων ζωγραφικής από τις συλλογές του Μουσείου Πράδο – μεταξύ αυτών έργα των Γκόγια, Ελ Γκρέκο, Φρα Αντζέλικο και άλλων – τοποθετήθηκαν πίσω από φυλλωσιές δέντρων, σε σημεία ελέγχου επιβατών στο αεροδρόμιο, σε όψεις κτηρίων και σε σιδερένια κιγκλιδώματα.

Η πρωτοβουλία του Museo del Prado, η οποία ακούει στο όνομα «A la Vuelta de la Esquina (Στρίβοντας στη γωνία)» είχε πρόθεση να «αλλάξει την καθημερινότητα των πολιτών» εκθέτοντας έργα σε «απρόσμενα, κοντινά και ανέλπιστα μέρη».

Η τελευταία πρωτοβουλία εντασσόταν στη σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν να φέρουν την τέχνη εκτός του μουσείου, διασπείροντας έργα των συλλογών του· είχαν προηγηθεί, στο παρελθόν, οι πρωτοβουλίες «Το Πράδο στους Δρόμους» και «Σήμερα είναι Πράδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ