Μαθητής πήρε αποβολή από το σχολείο επειδή έβαφε τα νύχια του

cebcceb1ceb8ceb7cf84ceaecf82 cf80ceaecf81ceb5 ceb1cf80cebfceb2cebfcebbceae ceb1cf80cf8c cf84cebf cf83cf87cebfcebbceb5ceafcebf ceb5cf80

300632af74b81058

300632af74b81058

Μαθητής πήρε αποβολή από το σχολείο επειδή έβαφε τα νύχια του

Ένας 17χρονος μαθητής από το Τέξας πήρε αποβολή από το σχολείο του, επειδή είχε βαμμένα νύχια. Τώρα μαζεύει υπογραφές για να δικαιωθεί.

Ένας 17χρονος έφηβος από το Τέξας των ΗΠΑ κατήγγειλε το γυμνάσιο που φοιτά, αφού του δόθηκε αποβολή επειδή είχε βάψει τα νύχια του με μανό.

Ο Trevor Wilkinson δήλωσε ότι έλαβε την αποβολή την Δευτέρα (30/11), αφότου επέστρεψε στο σχολείο του από τις διακοπές για τη Γιορτή των Ευχαριστιών, με τα νύχια του βαμμένα, γεγονός που παραβιάζει τον ενδυματολογικό κώδικα του σχολείου.

“Φανταστείτε το σχολείο σας να μην επιτρέπει στα αγόρια να βάφουν τα νύχια τους και να δίνουν στα αγόρια αποβολή για αυτό”, ανέφερε σε tweet ο νεαρός. “Και όλη η διοίκηση να είναι εντάξει με αυτό, να είναι ομοφοβική και σεξιστική; Καλώς ήλθατε στο δυτικό Τέξας”, συμπλήρωσε.

Το σχολείο δεν σχολίασε το περιστατικό, αλλά δήλωσε την Παρασκευή ότι “διεξάγει μια προσεκτική αναθεώρηση της πολιτικής τους για την επιτρεπτή ενδυμασία σε ετήσια βάση”.

“Αυτή η διαδικασία αναθεώρησης οδηγεί στην ανάπτυξη ενός τελικού ενδυματολογικού κώδικα που εφαρμόζεται με συνέπεια και επιβάλλεται κατά τη διάρκεια του επόμενου σχολικού έτους. Οι γονείς και οι μαθητές λαμβάνουν ένα αντίγραφο του ενδυματολογικού κώδικα πριν από την έναρξη κάθε νέου σχολικού έτους”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το σχολείο.

Σύμφωνα με το nbcnews, το εγχειρίδιο των μαθητών αναφέρει ότι “απαγορεύεται στα αγόρια να φορούν μακιγιάζ και βερνίκι νυχιών. Εάν ένας διαχειριστής πανεπιστημίου αποφασίσει ότι ένας μαθητής παραβιάζει τον ενδυματολογικό κώδικα, ο μαθητής θα έχει την ευκαιρία να διορθώσει το πρόβλημα στο σχολείο”.

Την ίδια μέρα που αποβλήθηκε, ο Trevor δημιούργησε μια αναφορά στο Change.org, ζητώντας να επιτρέπεται στα αγόρια να βάφουν τα νύχια τους στο σχολείο και να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα.

“Επιτρέψτε στα αγόρια να βάφουν τα νύχια τους” – Αυτός είναι ο τίτλος της αναφοράς που δημοσίευσε ο ίδιος για να μαζέψει υπογραφές υποστήριξης.

“Μου είπαν ότι θα συνεχίσω να παίρνω αποβολή μέχρι να τα ξεβάψω”, τονίζει μεταξύ άλλων σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter. “Λατρεύω τα νύχια μου. Χρησιμοποιώ μανό για να εκφράσω τον εαυτό μου και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να εκφράζονται ελεύθερα”, τόνισε ο 17χρονος.

Πηγή : news247.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *