Μετάλλαξη Μποτσουάνας: Η ΕΕ απαγορεύει τις πτήσεις από τη νότια Αφρική – Τα μέτρα που πήρε η Ελλάδα

cebcceb5cf84ceaccebbcebbceb1cebeceb7 cebccf80cebfcf84cf83cebfcf85ceaccebdceb1cf82 ceb7 ceb5ceb5 ceb1cf80ceb1ceb3cebfcf81ceb5cf8dceb5
facebooktaksidia ee apagoreusi mpotsouana

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωση για την απαγόρευση πτήσεων από τις χώρες της νότιας Αφρικής.

Τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν για την προσωρινή αναστολή των ταξιδιών από τη νότια Αφρική, μετά τον εντοπισμό της νέας παραλλαγής του κορονοϊού. Μάλιστα, η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα από τη σλοβακική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε ανάρτηση στο Twitter, αναφέρεται πως επιτροπή ειδικών και από τις 27 χώρες – μέλη έφτασαν σε συμφωνία για την αναγκαία επιβολή προσωρινών περιορισμών σε όλα τα ταξίδια προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη νότια Αφρική.

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Ελλάδα για ταξιδιώτες από 9 αφρικανικές χώρες

Αυστηρά μέτρα λαμβάνει το υπουργείο Υγείας για να προλάβει την εξάπλωση της μετάλλαξης της Μποτσουάνα.

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

• Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

• Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

• Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

• Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR Test).

Επισημαίνουμε ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις με τις συγκεκριμένες χώρες.

Τα ανωτέρω ισχύουν από αύριο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ώρα 06.00 π.μ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Μποτσουάνα: Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η Ελλάδα για ταξιδιώτες από 9 αφρικανικές χώρες

Ελένη Μενεγάκη: «Κάγκελο» οι συνεργάτες της μόλις την είδαν (video)

Θρήνος για τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι: Φίλοι την αποχαιρετούν στα social media

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *