Μετακίνηση από δήμο σε δήμο: Το «παράθυρο» Μητσοτάκη για άνοιγμα και τις καθημερινές

cebcceb5cf84ceb1cebaceafcebdceb7cf83ceb7 ceb1cf80cf8c ceb4ceaecebccebf cf83ceb5 ceb4ceaecebccebf cf84cebf cf80ceb1cf81ceacceb8cf85
facebookmetakinisi patra

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο είναι ένα από τα μέτρα του lockdown που ενδεχομένως να αρθούν πιο σύντομα σύμφωνα με όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο ήταν ένα από τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο STAR το βράδυ της Τετάρτης.

Σχολιάζοντας το σκεπτικό πίσω από την πρώτη άρση των μέτρων για μετακίνηση από δήμο σε δήμο το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός είπε «από το να συνωστίζεται ο κόσμος στην πλατεία της γειτονιάς του είναι πολύ καλύτερο να τον αφήσουμε να κάνει μια βόλτα στην παραλία ή να πάει στους ορεινούς όγκους της Αττικής, όπου υπάρχει πάρα πολύς χώρος και δεν υπάρχει ουσιαστικά κανένας κίνδυνος μετάδοσης του ιού».

«Και πιστεύω ότι το μέτρο αυτό λειτούργησε σωστά» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην ερώτηση «άρα θα επιτραπεί και τις καθημερινές η διαδημοτική μετακίνηση;» απάντησε:

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές».

Τι ισχύει σήμερα

Σήμερα, για όλες τις εργάσιμες ημέρες, μέχρι την Παρασκευή, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 στο SMS 13033 για άθληση.

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο με τη χρήση του κωδικού 6 επιτρέπεται μόνο για την επίσκεψη σε κομμωτήριο ή κέντρο περιποίησης νυχιών.

Μετακίνηση από δήμο σε δήμο επιτρέπεται και για αγορές από εμπορικό κατάστημα μόνο που το SMS θα αποστέλλεται στο 13032 και θα περιλαμβάνει μόνο το ονοματεπώνυμο και όχι τη διεύθυνση κατοικίας.

Υπενθυμίζεται ότι το SMS στο 13032 αποστέλλεται μόνο μια φορά την ημέρα και έχει ισχύ μόνο για 3 ώρες, όπως προβλέπεται βάσει όσων ανακοινώθηκαν για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν προβλέπεται και για αγορές από σούπερ μάρκετ καθώς για την δραστηριότητα αυτή με την αποστολή κωδικού 2 στο SMS στο 13033 επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση εντός δήμου ή σε απόσταση 2χλμ. από τη διεύθυνση κατοικίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λύκεια: Με σχολική κάρτα και self test επιστρέφουν οι μαθητές – Τι θα γίνει με Γυμνάσια, Δημοτικά

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *