Μετακίνηση εκτός νομού: Ποιοι εξαιρούνται από την απαγόρευση – Οι 6 λόγοι

cebcceb5cf84ceb1cebaceafcebdceb7cf83ceb7 ceb5cebacf84cf8ccf82 cebdcebfcebccebfcf8d cf80cebfceb9cebfceb9 ceb5cebeceb1ceb9cf81cebfcf8d
facebookmetakinisi ektos nomou

Απαγόρευση κυκλοφορίαςΌλα όσα ισχύουν για τη μετακίνηση εκτός νομού – Θετικές βλέψεις για το Πάσχα

Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό θα διατηρηθεί σε ισχύ, καθώς δεν ανακοινώθηκε καμία αλλαγή, πλαίσιο των νέων αυστηρότερων μέτρων του lockdown που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 3 Μαρτίου.

Θετικά προσκέμενοι τάσσονται ωστόσο, τόσο κυβερνητικοί αξιωματούχοι όσο και ειδικοί λοιμωξιολόγοι, στο ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό μέσα, η οποία δεν επιτρέπεται για περισσότερους από 4 μήνες, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα πριν από τις γιορτές του Πάσχα.

Οπως αναφέρεται στο νέο ΦΕΚ, σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός νομού, αυτές εξακολουθούν να απαγορεύονται. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι απαγορεύεται η μετακίνηση, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή ειδικώς:

– στην περίπτωση της Αττικής, εκτός των ορίων της Περιφέρειας και

– στην περίπτωση των υπολοίπων περιοχών που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, εκτός των ορίου του Δήμου, εξαιρουμένων των περιπτώσεων μετακίνησης, με οποιονδήποτε τρόπο:

1. από και προς την εργασία,

2. για λόγους υγείας,

3. προς τον σκοπό εφάπαξ μετάβασης στον τόπο της μόνιμης κατοικίας,

4. για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,

5. για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας ή σπουδαστή/σπουδάστριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι., η Σχολή Αξιωματικών ή η Σχολή Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας ή η Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ή η Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιστ) της παρ. 2 του άρθρου 3 ή για εφάπαξ μετάβαση μαθητή/μαθήτριας, εξεταζόμενου/εξεταζόμενης από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα που εδρεύει ο φορέας/εξεταστικό κέντρο για λόγους διεξαγωγής εξετάσεων, σύμφωνα με την περ. (β) της παρ. 2 του άρθρου 3,

6. για μια μετακίνηση με επιστροφή φοιτητή/φοιτήτριας, με τη συνοδεία ενός ακόμη προσώπου, από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή όπου ο/η φοιτητής/τρια φοιτά και μισθώνει το ακίνητο προς τον σκοπό μεταφοράς οικοσκευής μετά από λύση της σύμβασης μίσθωσης της φοιτητικής οικίας, εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών από την έναρξη μετακίνησης προς τον εν λόγω σκοπό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Αυτό είναι το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα – Τι προβλέπει για απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *