Με «άρωμα γυναίκας» η νέα κυβέρνηση στη Σερβία

cebcceb5 ceaccf81cf89cebcceb1 ceb3cf85cebdceb1ceafcebaceb1cf82 ceb7 cebdceadceb1 cebacf85ceb2ceadcf81cebdceb7cf83ceb7 cf83cf84
AP 20279676492056

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα έχει 21 υπουργεία, στα 11 εκ των οποίων θα είναι επικεφαλής γυναίκες ανέφερε η εντολοδόχος πρωθυπουργός ‘Ανα Μπρνάμπιτς μετά την συνεδρίαση του προεδρείου του κυβερνώντος Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS).

‘Οπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ‘Ανα Μπρνάμπιτς ανακοινώνοντας τα ονόματα των υπουργών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αρχηγό του SNS και πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ανέφερε ότι 10 υπουργοί προέρχονται από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα, δύο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPS), ένας από την Σερβική Πατριωτική Ένωση (SPAS) και οκτώ είναι προσωπικότητες χωρίς έντονη κομματική δράση.

Τα τρία νέα υπουργεία της Σερβίας

Η νέα κυβέρνηση της Σερβίας θα έχει τρία νέα υπουργεία, αυτά είναι: το Υπουργείο για την Φροντίδα του Χωριού, το Υπουργείο για την Οικογένεια και την Δημογραφική Ανάπτυξη και το Υπουργείο Ανθρωπίνων, Μειονοτικών Δικαιωμάτων και Κοινωνικού Διαλόγου. Από την προηγούμενη κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας Σίνισα Μάλι διατηρεί τη θέση του όπως και οι υπουργοί Αγροτικής ανάπτυξης και Υγείας. Στα υπουργεία ‘Αμυνας και Εσωτερικών (σ.σ. Αστυνομίας) έγινε αλλαγή θέσεων με τον Αλεξάνταρ Βούλιν να αναλαμβάνει το Εσωτερικών και τον Νεμπόισα Στεβάνοβιτς το υπουργείο ‘Αμυνας.

Υπουργός Εξωτερικών θα αναλάβει Νίκολα Σελάκοβιτς ο οποίος ασκεί καθήκοντα διευθυντή του γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας.

Η ‘Ανα Μπρνάμπιτς την ερχόμενη εβδομάδα- όπως ανακοινώθηκε – θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και έτσι ουσιαστικά θα αρχίσει να κυλάει η θητεία της νέας κυβέρνησης η οποία θα είναι βραχείας διάρκειας, μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Σημειώνεται ότι στην νέα κυβέρνηση συμμετέχουν και τα τρία κόμματα που εκπροσωπούνται στην βουλή και για πρώτη φορά στην νεότερη κοινοβουλευτική ιστορία της Σερβίας δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *