Με το «σταγονόμετρο» οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς φέτος στο Σίδνεϊ

cebcceb5 cf84cebf cf83cf84ceb1ceb3cebfcebdcf8ccebcceb5cf84cf81cebf cebfceb9 ceb5cebfcf81cf84ceb1cf83cf84ceb9cebaceadcf82 ceb5
AP 16366497178898

Είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα κάθε Πρωτοχρονιά. Ωστόσο, αυτήν τη φορά η κατάσταση θα είναι… αλλιώς. Ο λόγος για το υπερθέαμα με τα βεγγαλικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι του Σίδνεϊ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί και αυτή τη χρονιά, αλλά θα έχει περιορισμένη διάρκεια μερικών μόνο λεπτών.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, η πρόσβαση στην περιφέρεια της πόλης θα είναι περιορισμένη για εκείνους που έχουν κράτηση σε κάποιο εστιατόριο, καφέ ή ξενοδοχείο της περιοχής προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Tα καλύτερα σημεία στο λιμάνι για την παρακολούθηση του θεάματος, όπου συνήθως συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων διάρκειας 12 λεπτών, θα παραχωρηθούν φέτος στους εργαζόμενους στον τομέα υγείας που φροντίζουν ασθενείς με COVID-19 και στους πυροσβέστες.

Παρότι η Αυστραλία επί εβδομάδες κατέγραφε μονοψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, η πολιτειακή πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, δήλωσε ότι ο αριθμός των θεατών για τη διοργάνωση θα είναι περιορισμένος στις περιοχές που συνήθως συγκεντρώνουν χιλιάδες άτομα.

«Οι εορτασμοί για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα είναι ένα σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας για τον επόμενο χρόνο», δήλωσε η πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. «Αλλά, αν δεν έχετε κάνει κράτηση σε κάποιο εστιατόριο ή καφέ, σας παρακαλώ μην περιμένετε να πάτε», πρόσθεσε η ίδια σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και διευκρίνισε ότι όσοι δεν έχουν κράτηση δεν θα έχουν και πρόσβαση στην πόλη.

Η Αυστραλία έχει καταγράψει λίγο περισσότερα από 27.600 κρούσματα κορονοϊού και 907 θανάτους, αμφότερα πολύ λιγότερα από πολλές άλλες ανεπτυγμένες χώρες.

Η πολιτεία της Βικτόριας -το επίκεντρο της πανδημίας- ανακοίνωσε ότι έχει δέκα ημέρες που δεν έχει καταγράψει νέο κρούσμα του ιού.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *