Μη με κάνετε να ντρέπομαι επειδή γέννησα με καισαρική

cebcceb7 cebcceb5 cebaceaccebdceb5cf84ceb5 cebdceb1 cebdcf84cf81ceadcf80cebfcebcceb1ceb9 ceb5cf80ceb5ceb9ceb4ceae ceb3ceadcebdcebdceb7
istock 684562154

Συχνά, όμως, δεν γίνονται όλα «φυσιολογικά» και οι μαμάδες επιλέγουν ή πρέπει να κάνουν καισαρική τομή. Μία διαδικασία που, μετά τον τοκετό, μπορεί να σε γεμίσει άγχος και ενοχές από τα σχόλια και την κριτική των άλλων.

«Η ντροπή που σε κάνουν να νιώθεις επειδή γέννησες με καισαρική, είναι κάτι που συναντούν συχνά οι νέες μαμάδες – κάτι που δεν γνώριζα ότι συνέβαινε μέχρι που γέννησα κι εγώ με καισαρική» λέει η Jesse και αφιερώνει την παρακάτω ανάρτησή της σε όλες τις μαμάδες που πέρασαν τα ίδια με εκείνη.

H ανάρτηση της Jesse

«Για τις μαμάδες που επιλέγουν να κάνουν καισαρική ή που κάνουν καισαρική επειδή δεν έχουν άλλη επιλογή, και που σηκώνουν το βάρος της ντροπής στους ώμους τους μόλις το αναφέρουν… Η αλήθεια είναι πως δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο άσχημα σε κάνουν να νιώθεις γι’ αυτό το θέμα, μέχρι που μια μαία, η οποία δεν με γνωρίζει καν, με κορόιδεψε και με κοίταξε απαξιωτικά επειδή δεν έκανα φυσιολογικό τοκετό.

Υποθέτω πως πρόκειται ένα θέμα ταμπού που δεν συζητάμε συχνά. Εγώ, όμως, θα συνεχίσω να το αναφέρω και θέλω να το συζητάμε! Είμαι χαρούμενη που πολλές γυναίκες συμφωνούν μαζί μου. Όλες οι μαμάδες αξίζουν την υποστήριξή μας, ανεξάρτητα με το ανα γέννησαν με καισαρική ή όχι. 

Εάν είσαι κι εσύ μία μαμά που γέννησε με καισαρική, να ξέρεις ότι είμαι δίπλα σου και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα ή να ακούς εκείνους που σε κάνουν να ντρέπεσαι!»

Πηγή : mama365.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *