Μικρότερης διάρκειας μουσικά θέματα θα είναι υποψήφια για Όσκαρ

cebcceb9cebacf81cf8ccf84ceb5cf81ceb7cf82 ceb4ceb9ceaccf81cebaceb5ceb9ceb1cf82 cebccebfcf85cf83ceb9cebaceac ceb8ceadcebcceb1cf84ceb1
Academy Awards Oscar statue

Νέοι κανονισμοί για τις κατηγορίες μουσικής των Βραβείων Όσκαρ.

H Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε επικαιροποίηση των κανονισμών για τις υποψηφιότητες των Βραβεία Όσκαρ.

Ένας από τους νέους κανονισμούς επιτρέπει μικρότερης διάρκειας soundtracks ταινιών να είναι πλέον επιλέξιμα για υποψηφιότητα στην κατηγορία της Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης.

Για την υποψηφιότητα Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής Επένδυσης στο παρελθόν, η Ακαδημία απαιτούσε το μουσικό θέμα να αποτελεί το 60% της μουσικής της ταινίας. Τώρα, με τις αλλαγές το ποσοστό μειώνεται σε 35%.

Επιπλέον, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ανακοίνωσε ότι στην κατηγορία για το Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι δεν μπορούν να υποβληθούν για υποψηφιότητα περισσότερα από πέντε τραγούδια από μία ταινία.

Σύμφωνα με το Variety, ενόψει της φετινής 94ης τελετής απονομής των Βραβείων Όσκαρ, στις 27 Μαρτίου 2022, θα διεξαχθεί αρχικά ένας προκαταρκτικός γύρος ψηφοφορίας στις κατηγορίες ήχου, με μια βραχεία λίστα 10 ταινιών που θα ανακοινωθεί πριν  την περίοδο της πρώτης φάσης υποβολής υποψηφιοτήτων.

Πριν την ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες, τα μέλη της επιτροπής για τις κατηγορίες ήχου της Ακαδημίας θα κληθούν σε μια παρουσίαση των επιτευγμάτων που έχουν επιλεγεί, παρόμοια με εκείνη που γίνεται για τις υποψηφιότητες στις κατηγορίες των Οπτικών Εφέ και Καλύτερου Μακιγιάζ.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ακαδημίας θα ψηφίσουν για τη βραχεία λίστα και τις πέντε υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ 2022, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ