Μινιόν – Κατράντζος. Σαν σήμερα δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές έκαψαν το μέλλον των Ελλήνων

cebcceb9cebdceb9cf8ccebd cebaceb1cf84cf81ceaccebdcf84ceb6cebfcf82 cf83ceb1cebd cf83ceaecebcceb5cf81ceb1 ceb4cf8dcebf cf84ceb1

56yhuhu5y6hu6yt5

56yhuhu5y6hu6yt5

Μινιόν – Κατράντζος. Σαν σήμερα δύο ταυτόχρονες πυρκαγιές έκαψαν το μέλλον των Ελλήνων

Παρακρατικοί κατέστρεψαν τα ελληνικά πολυκαταστήματα και άνοιξαν τον δρόμο στις πολυεθνικές και τον αφελληνισμό της οικονομίας.

Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που άγνωστοι διέπραξαν εμπρηστικές επιθέσεις και παρέδωσαν στις φλόγες δύο από τα πλέον εμβληματικά πολυκαταστήματα της Αθήνας. Το Μινιόν και ο Κατράντζος σβήστηκαν από τον χάρτη της ελληνικής αγοράς και από το 1980 κι έπειτα λίγα καταστήματα, αλυσίδες καταστημάτων αλλά και προϊόντα, που ανήκουν σε Ελληνες, έχουν απομείνει.

Εδώ και τέσσερις δεκαετίες παρακολουθούμε το μακάβριο σίριαλ του αφελληνισμού της χώρας και της παράδοσης των κλειδιών της σε αλλοδαπούς, είτε είναι πλούσιοι και ισχυροί και μας τους παρουσιάζουν σαν «σωτήρες πιστωτές» είτε είναι έποικοι, έχουν έρθει από την Τουρκία με φουσκωτά και μας τους εμφανίζουν ως «πρόσφυγες, που απέδρασαν από τον πόλεμο».

Το κέντρο των Αθηνών, το οποίο κοσμούσαν αυτά τα δύο πολυκαταστήματα, υποβαθμίζεται συστηματικά και μόλις σουρουπώνει μετατρέπεται σε διακεκαυμένη ζώνη εγκληματικότητας. Εκεί όπου οι Αθηναίοι έκαναν τις βόλτες και τις αγορές τους, δραστηριοποιούνται πλέον οι λιανέμποροι των ναρκωτικών και οι ιερόδουλες, ενώ οι κυρίαρχες γλώσσες στην περιοχή είναι εκείνες που ομιλούνται σε αφροασιατικές χώρες.

Την καταστροφή του Μινιόν και του Κατράντζου ακολούθησε ο αφανισμός της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη βιομηχανία και τη βιοτεχνία, στη μεταποίηση, στην πρωτογενή παραγωγή. Είναι λίγα τα προϊόντα που παράγονται στην Ελλάδα και το έθνος μας, που έχει πετύχει την εντυπωσιακή ιστορική διαδρομή του και λόγω του επιχειρηματικού δαιμονίου του και της δεξιότητάς του στο εμπόριο, έπαψε πλέον να παράγει. Ακόμα και στον χώρο του πολιτισμού οι τηλεοπτικοί σταθμοί παραμέρισαν τους Ελληνες δημιουργούς για να προβάλλουν τουρκικά σίριαλ. Είναι τέτοια η οικονομική κατάντια, ώστε φτάσαμε στο σημείο ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να διαφημίζει «επενδύσεις» από περίεργες επιχειρήσεις, που ανήκουν σε αλβανόφωνους Σκοπιανούς!

Το Μινιόν και ο Κατράντζος υπάρχουν στις μνήμες όλων όσοι πρόλαβαν να κάνουν τις αγορές τους από αυτά τα καταστήματα και υπενθυμίζουν πόσο κατεπείγουσα είναι η ανάγκη να επιστρέψει επιτέλους ο Eλληνας στις παραγωγικές δραστηριότητες, οι οποίες δυναμώνουν και τον ίδιο και την πατρίδα μας.

Πηγή : newsbreak.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *