Μουσικός κατασκεύασε κιθάρα από το σκελετό του Έλληνα θείου του

cebccebfcf85cf83ceb9cebacf8ccf82 cebaceb1cf84ceb1cf83cebaceb5cf8dceb1cf83ceb5 cebaceb9ceb8ceaccf81ceb1 ceb1cf80cf8c cf84cebf cf83ceba

Et5pPS5XIAAg5TW

Et5pPS5XIAAg5TW

Μουσικός κατασκεύασε κιθάρα από το σκελετό του Έλληνα θείου του

O Αμερικανός metal μουσικός Prince Midnight κατασκεύασε ηλεκτρική κιθάρα από το σκελετό του νεκρού Έλληνα θείου του.

Πλέον τίποτα δεν μας εκπλήσσει από ότι προέρχεται από τον κόσμο του internet, των social media και τον ανθρώπινο ψυχισμό. Το timing ήταν «ιδανικό», μόλις ολοκλήρωνα τη θέαση του ντοκιμαντέρ «The El Duce Tapes» σχετικά με τον frontman (El Duce) της ακραίας αμερικάνικης metal-punk μπάντας Mentors που μεσουράνησαν κυρίως τη δεκαετία του ’80 (με κάποιες εκλάμψεις στις αρχές του ’90). Καθόλου φίλος αυτής της μπάντας (το αντίθετο), αν και πάντα με τραβάει το περίεργο στη μουσική, αλλά η ιστορία τους έχει τρομερό ενδιαφέρον. Ο frontman-τραγουδιστής-ντράμερ Eldon Hoke a.k.a. El Duce (1958-1997) τα τελευταία χρόνια της ζωής του δήλωνε ψευδώς πως τον πλήρωσε η Κόρτνεϊ Λοβ για να σκοτώσει τον Κερτ Κομπέιν των Nirvana. Φυσικά γνωρίζουμε πως ο Κερτ Κομπέιν αυτοκτόνησε το 1994 στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

[embedded content]

Καθώς έπιασα το κινητό μου, διάβασα σε κάποια διεθνή μουσικά περιοδικά την παρακάτω είδηση: Μουσικός φτιάχνει κιθάρα από το σκελετό του νεκρού θείου του και παίζει black metal με αυτήν. «Δεν γίνεται αυτό, πλάκα μας κάνει» σκέφτηκα. Ίσως και όντως να μας κάνει πλάκα, ποτέ δεν ξέρεις. Συνεχίζοντας να διαβάζω την είδηση, υπάρχει και άλλο ένα μεγάλο twist. Ο σκελετός ανήκει στον Έλληνα θείο του μουσικού Prince Midnight από την Τάμπα της Φλόριντα (μία περιοχή που πάντα έβγαζε σπουδαία metal συγκροτήματα). O θείος Φίλιππος πέθανε το 1996 σε ηλικία μόλις 28 χρονών μετά από ατύχημα με μηχανή. Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει το σκελετό του σε κάποια ιατρική σχολή. Από εκεί, μετά από χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατία, ο σκελετός «ταξίδεψε» μέσα σε ένα ξύλινο κουτί από τη Θεσσαλονίκη στον ανιψιό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

«Έτσι, πήρα το κουτί με τα κόκκαλα από την Ελλάδα και δεν ήξερα τι να τα κάνω στην αρχή. Να τα θάψω; Να τα αποτεφρώσω; Να τα βάλω στη σοφίτα; Όλα μου φάνηκαν πολύ “φτωχά” μπροστά στη μνήμη κάποιου που με έκανε να ακούσω heavy metal» δήλωσε ο Prince Midnight στο περιοδικό Guitar World.

Prince Midnight

Prince Midnight

Prince Midnight

Prince Midnight

Μετά από έρευνα και υπό την καθοδήγηση και κάποιων ειδικών τεχνιτών, ο Prince Midnight κατασκεύασε αυτή την κιθάρα με βάση το σκελετό του θείου. Κατάφερε μάλιστα, η μεγαλύτερη πρόκληση, να παίζει όπως κάθε άλλη… κανονική ηλεκτρική κιθάρα.

«Πιστεύω πως ένα κομμάτι του θείου Φίλιππου βρίσκεται ακόμα εκεί, μεταφορικά και κυριολεκτικά. Μία ζεστή παρουσία, ίσως του αρέσει η νέα του ζωή σαν μία metal κιθάρα» δηλώνει ο Prince Midnight, σίγουρα ένας διαφορετικός φόρος τιμής σε ένα αγαπημένο πρόσωπο που έφυγε.

Prince Midnight

Prince Midnight

Πηγή :athensvoice.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *